De nieuwe Apple iPhone 13: alle geruchten op een rij

Voor echte Apple-fans heeft de maand september een spannend tintje. Het is traditioneel de maand waarin het merk een nieuwe serie iPhones lanceert. In 2021 is dit de iPhone 13. Welke verbeteringen kunnen we verwachten en wanneer moet je je wekker zetten voor het nieuwste Apple-pareltje? Phone House zet de geruchten op een rij.

De formaten van de iPhone 13

Dit jaar geen spannende veranderingen wat formaten betreft. De iPhone 13-serie heeft waarschijnlijk precies dezelfde grootte als de iPhone 12-serie. Grote kans dat 2021 wel het laatste jaar is waarin er een kleiner formaat uitgebracht wordt. De iPhone 12 mini verkocht slecht, dus of deze in 2022 nog eens gelanceerd wordt is de vraag.

De nieuwe iPhone 13 komt waarschijnlijk uit in deze formaten:

  • iPhone 13 mini (5,4 inch-scherm)
  • iPhone 13 (6,1 inch-scherm)
  • iPhone 13 Pro (6,1 inch-scherm)
  • iPhone 13 Pro Max (6,7 inch-scherm)

Grappig detail: er is een kans dat de iPhone 13 onder een andere naam gelanceerd wordt. Het getal 13 wordt onder andere in Amerika als ongeluksgetal gezien. Maar of dat de Apple-makers uitmaakt? Het merk had ook geen moeite met de lancering van iOS 13 en de iPadOS 13.

Slimmer ontgrendelen met de iPhone 13

Een nieuwe struggle sinds coronajaar 2020? Je gezichtsherkenning die je gezicht met mondkapje niet herkent. Apple speelt hier mogelijk op in door Face ID en Touch ID te combineren. Met een vingerafdrukscanner onder het scherm ontgrendel je je iPhone ook supersnel als je een sjaal om hebt of een mondkapje draagt.

Always on display

Apple gebruikt het always on display al bij de Apple Watch en voert deze functie mogelijk ook door bij de nieuwe iPhone 13. Met een scherm dat altijd aanstaat zie je de tijd en je laatste notificaties nog sneller. Ook als je iPhone vergrendeld is. Scheelt je weer een handeling!

Hogere beeldverversingssnelheid

We scrollen met een steeds hogere snelheid door Instagram en bekijken non stop video’s. Apple verbetert die ervaring mogelijk met een hogere beeldverversingssnelheid van maar liefst 120 Hz. Dit zegt je misschien weinig. Ter vergelijking: dat is het dubbele van de verversingssnelheid van de huidige iPhone 12. Een technisch snufje dat je Apple-experience nog vloeiender laat ogen. Kun jij lekker met een noodvaart blijven swipen!

iPhone 13 krijgt betere camera

Wie de nieuwste iPhone koopt weet: jij bent voortaan de fotograaf van je vriendengroep. Apple staat bekend om z’n oogstrelende camerakunsten. Gezien de iPhone 11 en 12 niet veel van elkaar verschilden wat camera betreft, is de kans groot dat de nieuwe iPhone 13 hierin een flinke stap maakt. We verwachten 2 grote verbeteringen.

Verbeterde ultragroothoeklens

Ming-Chi Kuo, een gerenommeerde Apple-analist, verwacht dat de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max uitgerust worden met een flink verbeterde ultragroothoeklens met een grotere sensor. Wat jij daarvan merkt? Je beeld wordt een stuk groter. Je legt veel meer van je omgeving vast in één foto.

Minder schokkerige kiekjes

Met de nieuwe iPhone 13 wordt het waarschijnlijk makkelijker om plaatjes te schieten in niet zo stabiele situaties. De beeldstabilisatie die al te vinden was bij de iPhone 12 Pro Max wordt ook op deze toestellen doorgevoerd. Dankzij slimme technieken kan de lens fysiek meebewegen wanneer jij een foto maakt of een Insta-story filmt. Resultaat is scherp beeld, ook als je zelf beweegt.

Een kleinere notch

De iPhone 13 krijgt waarschijnlijk weer een OLED-scherm. Het grootste verschil zit hem in de notch. Dat is de inkeping aan de bovenkant van je scherm. Je kijkt daar nu vooral tegenaan als je een selfie maakt. Verder zitten hier de Face ID-sensoren en de oorspeaker. Door die laatste naar de bovenkant te verplaatsen, wordt de notch een stuk smaller. Zo blijft er meer ruimte over voor alle content die je bekijkt.

De releasedatum van de nieuwe iPhone 13

Met heel wat releases in het achterhoofd kunnen we een aardige voorspelling doen voor 2021. Apple onthult de nieuwste iPhone vaak in de tweede week van september. Vaak is dit op een dinsdag of woensdag. Op 7 of 8 september weten we dus zeker welke van bovenstaande geruchten waar zijn. Niet veel later kun je je nieuwe oogappel bestellen via Phone House. Of in één van onze winkels bij jou in de buurt.

Share

Ook interessant