De grootste voordelen van glasvezel. Wil jij ze ook?

Je FIFA 22-spelende zoon laat, met een Spotify-deuntje op de achtergrond, zijn online-tegenstander alle hoeken van het veld zien terwijl je dochter in 4K-kwaliteit Netflix uitspeelt. Ondertussen volgt je partner op zolder een webinar. En jij neemt aan de keukentafel deel aan een Teams-overleg. Dan gaat het mis: al je collega’s bevriezen en zelfs de altijd zo spraakzame salesmanager valt stil. ‘Check your internet connection’, verschijnt in beeld. Met een glasvezelverbinding was dit waarschijnlijk niet gebeurd. Glasvezel heeft vele voordelen en maakt je klaar voor de toekomst. En het mooie is: via Phone House regel je zo’n razendsnelle en betaalbare verbinding snel en makkelijk!

Vandaag de dag is goed en snel internet een primaire levensbehoefte. Er wordt nogal wat gevraagd van onze modems en routers: de bits en bytes vliegen ons dagelijks om de oren. Het ziet er niet bepaald naar uit dat dat spoedig verandert; integendeel! Steeds meer apparaten pikken namelijk een streepje van het wifisignaal mee: het Internet of Things betreedt de huiskamers. Slimme thermostaten en televisies, waterkokers, lampen, versterkers, cameradeurbellen waarmee je altijd ziet wie er op de stoep staat, noem maar op. Om een lang verhaal kort te maken: er zijn steeds meer apparaten die vragen om sneller en beter internet.

Internetten met de snelheid van het licht

De oplossing? Glasvezel! Hoeveel mensen binnen jouw gezin ook streamen, online vergaderen, vloggen, online gamen, netflixen of spotifyen: een glasvezelverbinding kan dit moeiteloos aan. Glasvezel gebruikt licht als transportmiddel. Hierdoor internet je met de snelheid van het licht!

Wat zijn de voordelen van glasvezel?

Glasvezel heeft veel voordelen ten opzichte van kabel- en xDSL-internet. Vier belangrijke:

  • Hogere snelheden

Allereerst haal je met een glasvezelverbinding véél hogere snelheden. Dat merk je vooral wanneer je data uploadt (zoals video’s of andere bestanden). Met glasvezel haal je makkelijk uploadsnelheden tot wel 1000 Mbit/s. En dat is nog maar het begin: glasvezel wordt alleen nog maar sneller omdat de technologie steeds beter wordt. Zeg maar dag tegen haperende collega’s en streams!

  • Stabielere verbinding

Met glasvezel wordt je verbindingssnelheid niet beïnvloed door externe factoren, zoals de afstand tot de wijkcentrale (het glasvezel-verdeelpunt). En glasvezel is volstrekt ongevoelig voor bijvoorbeeld blikseminslag, corrosie of radiofrequenties. Met glasvezel staat je verbinding als een bunker.

  • Upload- en downloadsnelheid zijn gelijk

Als je kabelinternet hebt en een online snelheidstestje doet, zie je meestal dat de downloadsnelheid veel hoger is dan de uploadsnelheid. Met glasvezel ontlopen beide snelheden elkaar even weinig als Max Verstappen Lewis Hamilton – of vice versa – in 2021. Dit noemen we ook wel symmetrische snelheid en dat is vooral handig wanneer je veel in de cloud werkt: je documenten en andere bestanden zijn zo altijd up-to-date, hoe groot ze ook zijn.

  • Scherpe, vloeiende content

Het traditionele tv-kijken verdwijnt. We bepalen zelfs steeds meer waarnaar we kijken, en wanneer we dat doen. On demand, heet dat. Koop je nu een televisie, dan is die meestal uitgerust met streaming-apps als Netflix, Disney+, YouTube, Pathé Thuis en veel meer. Die bieden haarscherpe content, soms zelfs in 4K- of al 8K-kwaliteit. Daardoor spatten de kleuren en details van je scherm, maar het vraagt wel veel van je internet. Glasvezel is het beste antwoord. Dankzij de hoge snelheid en stabiliteit van glasvezelinternet kijk je online tv zoals nooit tevoren.

Heb ik glasvezel?

Overstappen op glasvezel is interessant, maar misschien heb je al glasvezel. Het antwoord vind je niet op deze pagina, maar mogelijk wel in je meterkast. Zie je daar een wit, vierkant kastje van ongeveer 10 cm2? Dat is je glasvezelaansluitpunt, dus waarschijnlijk ben je al de bezitter van een razendsnelle aansluiting!

Is glasvezel voor mij beschikbaar?

Die kans is behoorlijk groot. Veel huishoudens in Nederland zijn al aangesloten op het glasvezelnetwerk. En dat aantal stijgt in rap tempo: het is de verwachting dat in 2025 zo’n 85% van alle huishoudens een glasvezelaansluiting heeft. Dat zijn mooie perspectieven!

Welke aanbieders van glasvezel zijn er?

De grootste aanbieder van glasvezel in Nederland is KPN. Maar er zijn meer partijen die supersnel glasvezelinternet aanbieden, zoals T-Mobile en Delta. Je kunt niet altijd zelf kiezen welke provider glasvezel levert in jouw buurt of straat; dit kan gemeentelijk, per wijk of via een collectief geïnitieerd zijn. Het is in ieder geval goed om te weten dat Phone House met meerdere uitstekende glasvezelproviders samenwerkt. Daardoor zijn we in staat om een goed, onafhankelijk advies te geven dat het beste past bij jouw situatie.

Hoe moet je glasvezel aansluiten?

Het aansluiten van glasvezel tot aan de meterkast gebeurt door een professionele monteur. Hij of zij maakt je woning glasvezel-ready. Daarna kun je, als je een beetje technische kennis hebt, zelf de rest doen. Wees gerust: wij zorgen dat je een goed geholpen wordt. En als je er niet uitkomt, regelen wij dat er iemand langskomt om de verbinding snel en goed aan te leggen. Dat is in de meeste gevallen zo gebeurd.

Meer weten over glasvezel? Kom langs bij Phone House!

Glasvezelinternet is het internet van de toekomst. We kunnen ons goed voorstellen dat je er eerst meer over wilt weten. Voor een goed, persoonlijk advies ga je naar Phone House! Onze medewerkers nemen de tijd voor je, geven je een eerlijk advies, kunnen je precies vertellen wat de kosten zijn (spoiler: die zijn vaak verrassend laag) en welke aantrekkelijke pakketvormen er zijn.

Ben je overtuigd en is glasvezel voor jou al beschikbaar? Dan maken wij het meteen in orde. Zo ben jij vele jaren verzekerd van de voordelen van supersnel internet van de bovenste plank. Klik of tik hier om een Phone House bij jou in de buurt te vinden!

Share

Ook interessant