De eerste smartphone voor je kind: 6 vragen beantwoord

Na honderden selfies en spelletjes op jouw smartphone is het echt zover. Je kind is toe aan een eigen toestel. Maar wanneer is het juiste moment? Welke telefoon is geschikt? En hoe zorg je dat je kind goed met zijn allernieuwste gadget om gaat? Phone House beantwoordt 6 veelgestelde vragen

1. Wanneer geef je je kind een mobiele telefoon?

Met een lange fietstocht en wisselend schoolrooster in het vooruitzicht lijkt de overgang naar de middelbare school hét moment om je kind een eerste smartphone te geven. Toch is het slimmer om hier al een jaar eerder mee te beginnen. Zo hebben jij en je kind allebei nog even de tijd om te wennen. Tijdens dit laatste schooljaar heb je meer zicht op wat je kind allemaal uitspookt en laat je hij of zij het vaak nog toe dat je meekijkt.

2. Kies ik voor prepaid of een abonnement?

Met een prepaid toestel met beltegoed kies je voor de veilige optie. Is het beltegoed op? Dan kan je kind hoogstens nog een spelletje spelen. Handig om te leren dat internetten geld kost, maar minder handig als je kind op dat moment hulp nodig heeft. Met een lege beltegoedkaart kan hij dan geen kant op. Met een abonnement is je zoon of dochter altijd zeker van goed bereik. Dat hoeft echt niet veel te kosten. Phone House biedt abonnementen aan waarbij je een waarschuwing krijgt als de bel- of internetbundel bijna op is. Echt zeker zijn van je internet? Kies dan voor een abonnement waarbij de internetsnelheid flink omlaag gaat als de internetbundel op is. Je kind kan dan nog gewoon een whatsappje sturen als dat nodig is. Wel zo’n fijn idee.

3. Wat zijn de beste budget telefoons voor mijn kind?

Bij Phone House kun je terecht voor smartphones in iedere prijsklasse. Ook voor een fijn geprijsde budget telefoon dus. 3 merken die daarin uitblinken zijn OPPO, Samsung en Apple (refurbished).

de iPhone SE is een aanrader voor kinderen!

Budget telefoons van OPPO

Voor nog geen 200 euro trakteer je jouw kind al op een mooie smartphone van OPPO (A17). Dit merk timmert in Nederland flink aan de weg en is een waardige hardwareleverancier met kwalitatief goede toestellen met een aantrekkelijke prijs-kwaliteit-verhouding.

Goedkope smartphones van Samsung

Van luxe toptoestel tot eenvoudige smartphone. Samsung heeft het allemaal. Phone House verkoopt Samsung budget toestellen voor zo’n 200 euro. Voorzien van een goede camera en een stevige kunststof achterkant een prima keuze voor je zoon of dochter.

Betaalbare refurbished Apple-toestellen

Ga je liever voor het design van Apple? Dat kan voor een kidsproof prijs als je gaat voor een refurbished toestel. Voor zo’n 370 euro loopt je kroost rond met een Apple smartphone die net een tikkie ouder is dan die van jou, maar nog minstens zo goed werkt.

4. Ik overweeg een refurbished telefoon, wat houdt refurbished in?

Met een refurbished telefoon kies je simpelweg voor een herstelde telefoon. Het gaat hierbij om een geretourneerd toestel dat vanbinnen 100% in orde is. Aan de buitenkant kan hier en daar een licht gebruikersspoor zitten, maar die had er anders na een week intensief gebruik ook op gezeten. Het voordeel? Je betaalt een stuk minder voor die gelikte spiksplinternieuwe iPhone. Phone House werkt samen met Renewd. Dit is een van de beste refurbished Apple leveranciers van de Benelux. Met een refurbished iPhone van deze partij weet je zeker dat de kwaliteit goed is. Lees hier meer over de voordelen van de een refurbished iPhone van Renewd.

ontdek de voordelen van Forza Refurbished5. Hoe gaat de telefoon zo lang mogelijk mee?

Tja, door er voorzichtig mee te zijn natuurlijk. Maar dat is niet voor iedereen even makkelijk. Kies voor een stootbestendig toestel met een achterkant van plastic of metaal. Geef hem extra bescherming met een (shockproof) hoesje. Zo ligt de telefoon na een val niet meteen aan diggelen. Met een screenprotector gaat het glas lang mee. Ook voorkomt die beschadigingen aan het scherm door bijvoorbeeld een sleutelbos.

6. Hoe houd ik het verbruik binnen de perken?

TikTok, YouTube en Instagram aan de kant! De eerste app die jouw kind moet kennen is er een die zijn verbruik inzichtelijk maakt. Op sommige telefoons kun je dit in de instellingen terugvinden. Ook hebben veel providers hier een eigen app voor. Door hier regelmatig samen naar te kijken zie je precies welke apps veel MB’s verbruiken en hoeveel er nog over is van de internetbundel. Want hoe lang je kind precies op zijn of haar mobiele telefoon mag, dat bepaal jij natuurlijk. Phone House heeft een ruim assortiment toestellen die perfect geschikt zijn als eerste smartphone voor jouw kind. Bekijk ons aanbod mobiele telefoons.

Share

Ook interessant