Nee, we willen je niet motiveren om tijdens het rijden op je telefoon te kijken. Ja, we willen wel zorgen dat jij veilig en onbezorgd de weg op kunt! In deze blog bespreken we handigste apps voor onderweg. Of je nu met de auto, fiets, trein of waterfiets reist, met deze apps voor onderweg kun je altijd onbezorgd de deur uit. Ga daar maar eens goed voor zitten. Zit je gordel goed vast?
Google Maps en Waze
De strijd om de beste navigatie app is nog niet gestreden. Ben jij fan van Google Maps, of zweer je juist bij Waze? Beide apps hebben zo hun voor-en nadelen. Lees snel verder om te weten te komen welke app het beste bij jou past.
Waze is gericht op de Waze Community. Dit betekent dat je andere Waze gebruikers die de app op dat moment gebruiken ziet, en helpt. Zo kun je updates over files, stilstaande voertuigen, ongelukken en flitsers met de community delen, om zo samen de weg veilig te houden. Waze is een gratis app, dus wat dat betreft is het niet veel anders dan Google Maps. Toch is de insteek van de apps relatief verschillend. Bij Waze krijg je vaker updates over het verkeer, wat de meeste mensen als erg prettig ervaren. Ook het interface en het beeld van de weg ziet er anders uit dan bij Google Maps. Toch heeft de app ook nadelen. Zo krijg je niet alleen handige meldingen, maar ook meldingen waar je misschien niet op zit te wachten, zoals de dichtstbijzijnde benzinepomp of MacDonalds. Een leuke tip voor Waze: je kunt de stem van jouw routebegeleider zelf instellen!
Google Maps was voorheen met een grote voorsprong de meest gebruikte navigatie app op de markt. Nu is Waze een gewaagde concurrent. Toch zweren sommige mensen nog bij Google Maps, en dat is niet onterecht. Google Maps kent gegarandeerd alle straten, paadjes en afsnijd routes. Waze is in principe alleen voor auto’s, waar Google Maps voor ieder vervoersmiddel (inclusief de benenwagen) routes biedt. Met een aankomsttijd die vrijwel altijd accuraat is, is dit het grote pluspunt van Google Maps. Een leuke tip voor Google Maps: speel het spel GeoGuessr eens. Hierbij wordt je door middel van Google Streetview ergens ter wereld gedropt, waarna je moet raden waar je bent. Hoe dichter bij de daadwerkelijke locatie je raadt, des te meer punten je krijgt. Erg verslavend!
9292 OV
Als je vaker met het OV reist ben je ongetwijfeld al bekend met deze app. Met de 9292 app begin jij namelijk goed voorbereid aan jouw reis met het openbaar vervoer. Je ziet er actuele vertrektijden van het vervoer en hoe lang je eventueel moet lopen naar jouw bestemming. Ook de prijs van de reis staat in de app weergegeven. Of je nu naar school, huis, de sportclub of je oma gaat, met de 9292 app heb je altijd het beste reisadvies in je broekzak.
ANWB Onderweg
Ook de ANWB Onderweg app is er een die niet mag ontbreken in het lijstje met apps voor onderweg; hij is namelijk al meer dan 2 miljoen keer gedownload in Nederland. Waarom deze app zo fijn is? Je krijgt via de ANWB Onderweg app altijd de laatste updates over het verkeer, flitsers, wegafsluitingen, een uitstekende routeplanner en een zelfs een overzicht van de parkeertarieven in meer dan 160 Nederlandse gemeentes. De app is makkelijk in gebruik, en helemaal handig als jij ook daadwerkelijk bent aangesloten bij de ANWB. Je ledenpas staat namelijk gekoppeld aan de app. Zo is de wegenwacht altijd dichtbij!
Interpolis Automodus
Deze app van verzekeraar Interpolis helpt je veilig auto te rijden. Het zorgt er namelijk voor dat je je telefoon links laat liggen en gefocust blijft tijdens het rijden. Daarnaast help je ook nog eens mee met een goed doel. Doordat jij de automodus app ingeschakeld hebt tijdens het rijden stopt Interpolis voor iedere 100 km €1,- in een pot. Deze pot wordt aan het eind van het jaar verdeeld over een selectie goede doelen. Met de Interpolis Automodus app bespaar je zelf ook nog eens op de maandelijkse kosten. Door de app te downloaden krijg je namelijk 10% korting op jouw autoverzekering bij Interpolis. Dat is mooi meegenomen!
BlaBlaCar
Wellicht ben je vaak alleen onderweg naar je werk of school, of ben je het reizen met het OV beu. Carpoolen kan dan dé oplossing zijn! Ook als je jouw ecologische voetdruk minder prominent achter wil laten is carpoolen een prima sustainable optie. Voor de mensen die graag willen carpoolen maar niet goed weten waar ze moeten beginnen is er de app van BlaBlaCar. De app biedt een online platform waarbij je ritten met de auto kunt delen, voor zowel bestuurders als passagiers. De app biedt echter niet alleen reisgezelschap voor in de auto. Ook kun je in de BlaBlaCar app busreizen boeken waarbij je spotgoedkoop een buskaartje kunt boeken voor tot wel 9 personen. Bij deze busreizen geniet je ook nog eens van gratis Wifi, kun je gebruik maken van stopcontacten en zit je in comfortabele stoelen.
Laat ons in de comments weten wat jouw favoriete apps voor onderweg zijn. Wij zijn erg benieuwd? Wil je weten hoe je geld kunt besparen met je smartphone? Kijk dan hier. Wil je op de hoogte blijven van het laatste telecom en smartphone nieuws, en tegelijkertijd gebruik maken van de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.