De beste apps voor de Winterspelen

Vandaag is het zo ver: de Olympische Winterspelen in Sotsji gaan van start. De Winterspelen van 2014 zijn in de afgelopen maanden zo vaak in het nieuws gekomen vanwege de lakende homorechten in Rusland, dat we bijna vergeten waar het uiteindelijk allemaal om draait: sport. Natuurlijk volgt ook Phone House de ontwikkelingen op de voet en heeft daarom de beste apps voor de Winterspelen op een rijtje gezet.

 

Sochi 2014 Results    

De Engelstalige Sochi Results app is de officiële app van de Olympische spelen en veruit de meest complete. Bij het opstarten van de app krijg je een keuzemenu, waarin je de informatie gelijk naar eigen smaak kunt filteren.

In de app kun je meer informatie over de verschillende sporten opvragen, de medailles per land of per atleet bekijken, uitgebreide informatie over alle sporters opvragen en wedstrijdnieuws volgen. Een handige optie van de app is dat je de push-notificaties zelf in kunt stellen, zodat zelf volgt waar je zelf behoefte aan hebt. Selecteer zelf welke sporten, atleten en landen je wil volgen en blijf ten aller tijde op de hoogte!

 

Sochi 2014 Medal Alert   

De officiële Medal Alert app doet precies wat het zegt: je stelt zelf in welke landen, sporten en teams je wil volgen en je krijgt een notificatie wanneer er een medaille uitgereikt wordt. Je stelt per dag in welke wedstrijden je wil volgen en je krijgt een update wie er gewonnen heeft.

 

TeamNL   

De officiële app van de NOC*NSF is de meest complete app om het Nederlandse team te volgen. Je bekijkt het programma van het Nederlandse team, leest het laatste nieuws van de NOS, krijgt een overzicht van de gewonnen medailles en kunt via de Fanwall de sporters een hart onder de riem steken.

Een leuke optie van deze app is de informatie over de atleten. Per atleet kun je zeer uitgebreide informatie vinden: de leeftijd, gemeente, lengte en zelfs het gewicht van de atleten zijn gewoon openbaar. In dit overzicht zie je direct wanneer de atleet speelt, welke prijzen hij of zij in het verleden heeft gewonnen en kun je de atleet via Social Media volgen.

  

 

NOS    

De NOS app biedt deze Winterspelen extra veel content voor de sportfanaat. Met de app heb je direct toegang tot het laatste nieuws, je krijgt push berichten wanneer er medailles gewonnen worden, vind wedstrijdschema’s terug en je kunt nu ook live de wedstrijden volgen.

 

 

Vandaag om 17 uur begint de openingsceremonie. Wij kunnen niet wachten, en jullie?

Naar welke wedstrijden kijken jullie het meest uit?

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant