CES 2014

De Consumer Electronica Beurs (CES) in Las Vegas laat jaarlijks het hart van menig gadgetliefhebber smelten. Tijdens deze beurs staan veel erkende fabrikanten en startups klaar om de nieuwste gadgets voor het komende jaar te tonen. Lees hieronder de meest interessante onthullingen van CES 2014!

 

Sony Xperia Z1 compact
Het lijkt wel een trend te zijn geworden: wanneer je een smartphone wil met de nieuwste technologische snufjes, moet je overgaan op een groot scherm. Elke fabrikant heeft tegenwoordig wel een ‘Mini-versie’ van haar paradepaardje, maar je moet het dan doen met een smartphone met mindere specs dan het oorspronkelijke toestel.

Sony vond dit blijkbaar ook opvallend en heeft de Sony Xperia Z1 Compact aangekondigd. Deze compacte smartphone heeft nagenoeg gelijke specificaties als zijn grote broer: de Sony Xperia Z1. De Z1 Compact is uitgerust met een 2,2 GHz Quad-Core processor, een 20 megapixel camera en is net als de andere Sony toptoestellen waterdicht.

 

Omdat de telefoon bijna 2 centimeter kleiner en 1 centimeter minder breed is, kun je helaas niet op alle vlakken gelijk blijven. De Z1 Compact heeft een HD ready scherm (720×1280 pixels versus 1080×1920 pixels) en een iets minder grote batterij (2300 mAh versus 3000 mAh). Maar daar krijg je wel een telefoon voor terug die veel makkelijker in de broekzak past!

Samsung TabPRO en NotePRO
Gaat Sony voor de kleinere toestellen, komt Samsung op de CES met een grotere variant van haar huidige lijn. Samsung heeft tijdens de CES de 12,2” Galaxy TabPRO en Galaxy NotePRO tablets aangekondigd, waarvan de eerstgenoemde ook in 8,4” en 10,1” komt. Door het grotere scherm, vergelijkbaar met het A4-formaat, kun je de tablet nog makkelijker voor zakelijke toepassingen gebruiken. Zakelijk zijn de tablets ideaal: het scherm is op te splitsen tot vier vensters om goed te kunnen multitasken, je kunt op afstand op je PC inloggen en er is een varia aan apps geïnstalleerd om goed te kunnen werken.

De Galaxy NotePRO is daarnaast uitgerust met een S Pen, de drukgevoelige stylus die we uit eerdere Samsung Galaxy Note toestellen kennen.

Samsung Smart Home
Dat je de telefoon als afstandsbediening voor de tv kunt gebruiken, is ondertussen bij velen al bekend. Samsung heeft tijdens de CES een de Smart Home protocol gepresenteerd waarmee je nog meer huishoudelijke apparaten met elkaar kunt laten communiceren. Zo kun je direct vanaf de smartphone met stemcommando’s statusupdates van de wasmachine, koelkast en airconditioner opvragen.

Smartbands
De CES zou niet een echte gadgetbeurs zijn, als er niet een grote schare aan leuke hebbedingetjes gepresenteerd zou worden. Dit jaar leek vooral de Smartband in trek: een armband die je fitnessprestaties bij houdt. De LG LifeBand Touch verbind je via Bluetooth aan je Android of iOS smartphone. Met deze smartband bouw je een fitnessschema op, meet je de afgelegde afstand, snelheid en het aantal verbrandde calorieën en bekijk je de route dankzij de ingebouwde GPS. LG komt ook met een handige hartslagmonitor, zodat je de resultaten nog verder kunt meten. Aan deze hartslagmonitor koppel je oordopjes voor muziek, telefoongesprekken en gesproken fitnessupdates.

Sony kwam op de CES met een soortgelijke accessoire: de Sony SmartBand. Deze waterdichte polsband houdt al je activiteiten bij: hoeveel je beweegt en slaapt, maar ook hoe sociaal je bent geweest. Houd gedetailleerd bij hoeveel foto’s je waar genomen hebt, welke muziek je geluisterd hebt en welke spellen je gespeeld hebt. Zet doelen voor een dag, houd je voortgang bij en overtref je records. Gaat het regenen? Geen punt, je SmartBand laat het je tijdig weten zodat je droog thuis komt.

 

Opvallende uitvindingen tijdens de CES

PowerPot
Voor de kampeerliefhebber is de PowerPot aangekondigd. Deze slimme pan zet hitte om in elektriciteit, zodat je tijdens het koken je USB-apparaat op kunt laden. Zit nooit meer zonder batterij, want zo lang je kunt koken, ben jij bereikbaar!

Kolibree, de slimme tandenborstel
Laten we eerlijk zijn, als we konden kiezen gingen we nooit naar de tandarts. Gelukkig hoeft de tandarts niet zo erg meer te zijn dankzij de Kolibree. Deze slimme tandenborstel houdt bij of je jouw tanden wel goed poetst, of je wel lang genoegt poetst en of je wel eens tanden overslaat. Je houdt van jezelf en je gezin de statistieken bij op de smartphone en wint badges als je vooruitgang boekt.

Kwikset Kevo
Je kent het vast wel: je loopt het huis uit en ineens klapt je deur dicht! En natuurlijk heb je op dat moment je sleutel niet bij je. Dat probleem is voorgoed voorbij met de Kwikset Kevo. Dit slot kun je namelijk met de Bluetooth van je smartphone openen. Je sleutels kun je in het vervolg gewoon thuis laten, want je smartphone neemt het werk voor je over. Met de iOS app (Android en BlackBerry volgt) geef je jouw telefoon en de telefoon van je familie toestemming om naar binnen te gaan.

June Netatmo
Hier begint de winter net te komen, Amerika beleeft de koudste winter ooit en in Australie worden hitterecords verbroken. Het klimaat verandert zo snel, dat je tegenwoordig niet meer weet wanneer je je nog moet insmeren tegen de zon. Wil je toch veilig buiten rondlopen, gebruik dan de June Netatmo: een armband met ingebouwde UV-sensor.

Phone Soap
Wist je dat een gemiddelde smartphone 18 keer meer bacteriën heeft dan een openbaar toilet? Omdat iedereen de telefoon gebruikt bij het koken, boodschappen doen of toch even dat smsje op de wc te sturen, wordt je telefoon er niet schoner op! En afwassen wordt niet aangeraden! Nu is er de PhoneSoap: een apparaatje die tijdens het opladen de telefoon met een UV-licht schoon maakt!

 

Wat vind jij van al deze aankondigingen? Waar kijk jij het meest naar uit en wat heeft volgens jou echt geen kans van slagen? Laat een bericht achter!

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant