Bevrijdingsdag 2014

Vandaag is bevrijdingsdag 2014, de dag waarop we het einde van de Tweede Wereldoorlog vieren. Het is vandaag 69 jaar geleden dat Nederland bevrijd is van de Duitsers. Al hebben veel van de jongere generaties geen idee wat echte vrijheid inhoudt, is het toch belangrijk om elk jaar stil te staan bij het feit dat we vrij zijn en hoe goed we het in Nederland hebben.

Duifkopter androidsmall Applesmall

Omdat er ook een hele generatie is die niet te maken heeft gehad met de oorlog, heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei de game ‘Duifkopter’ ontwikkeld. Het doel van deze game is natuurlijk vermaak, maar ook dat je een beeld krijgt wat vrijheid inhoudt. In de game ben een duif met een helikopter-pet (waarom voor een duif gekozen is, is ons ook onbekend) die zijn vogelvrienden moet bevrijden. Deze vogels zijn gevangen genomen door een chagrijnige buurman die niet van vogels houdt. Je vliegt in een duiventil om kooitjes te openen en de vogels hun vrijheid terug te geven. Aan het einde van deze levels krijg je een citaat over vrijheid, die je kan delen via Facebook en Twitter.

 

Bevrijdingsfestivals androidsmallApplesmall

Nu je geleerd hebt wat vrijheid inhoudt, is het tijd om  dit te vieren! Vandaag zijn er in 14 steden muziekfestivals waar je lekker in de zon kunt feesten voor de vrijheid. Wil je weten waar je terecht kunt en wat het programma in deze steden is? Download dan de 5 Mei app. Met deze app wordt je wegwijs op jouw bevrijdingsfestival, lees je welke programma’s en artiesten er spelen en vind je handige achtergrondinformatie.

Ga jij vandaag (of vanavond na het werk) naar een bevrijdingsfestival? Hoe vier jij dat we in Nederland vrij zijn? Laat het ons weten!

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant