Zijn dit beelden van de nieuwe Samsung Galaxy S?

Onderstaande beelden zouden de nieuwe Samsung Galaxy S laten zien. Het nieuwe toestel van de Galaxy S lijn zou 25 Februari worden gepresenteerd. Wat kunnen we eigenlijk verwachten van het nieuwe toestel van Samsung? We zetten alle geruchten rondom het nieuwe toestel van Samsung voor je op een rijtje.

Samsung Galaxy S9 renders
De beelden zouden de nieuwe Samsung Galaxy S9 en S9+ laten zien. Bron: gsmhelpdesk.nl

Naam van het nieuwe toestel
Hoewel Samsung nog niks heeft losgelaten over de naam van het nieuwe toestel, wordt er op de meeste sites al vanuit gegaan dat het nieuwe toestel de Samsung Galaxy S9 (S9+) zal gaan heten. Dit komt waarschijnlijk door het filmpje wat Samsung op zijn website plaatste waarin we het cijfer 9 prominent in beeld zien. Daarnaast zou het gaan om de opvolger van de Samsung Galaxy S8 waardoor het logisch is dat de naam van het nieuwe toestel de Galaxy S9 is.

Release nieuwe Samsung Galaxy S
Volgens techradar.com vindt de lancering van het nieuwe toestel op 25 Februari plaats tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het toestel zou volgens geruchten te pre-orderen zijn vanaf 1 maart en vanaf 16 maart te koop zijn.

Design
Door het succesvolle en grensverleggende design van de Galaxy S8 en S8+ toestellen zal Samsung, naar verwachting, niet veel veranderen aan dit design volgens galaxyclub.nl. Volgens Allaboutphones.nl zal het nieuwe toestel wel een dunnere schermrand hebben aan de onderkant waardoor het scherm groter wordt.

Met de komst van de gelekte foto’s via twitteraar Evan Blass, die bekend staat om zijn betrouwbaarheid, hebben we een betere kijk op het nieuwe toestel. Volgens tweakers zijn de bezels aan de boven- en onderkant kleiner dan bij de S8. Verder kunnen we zien op de afbeeldingen dat er qua design niet veel is veranderd ten opzichte van de S8.

Scherm
Het nieuwe toestel van Samsung zou een Super Amoled scherm krijgen. Dit stelt Venturebeat op basis van de gelekte renders. Het nieuwe model zou een 5,8inch scherm krijgen terwijl de nieuwe grotere variant een 6.2inch scherm zal krijgen. Dit zouden dezelfde maten zijn als de S8 en de S8+ nu hebben. Hoewel er op meerdere sites de geruchten gaan dat er een vingerafdruk in het scherm van het nieuwe toestel komt, meld tweakers.net dat het Samsung niet is gelukt om deze techniek in het nieuwe toestel te verwerken.

Door de nieuwe gelekte afbeeldingen kunnen we zien dat de vingerafdrukscanner inderdaad aan de achterkant van het toestel zit en niet onder het scherm zit verwerkt.

Gelekte renders Samsung S9


Hardware
Op de website van hardware.nl kunnen we lezen dat het nieuwe toestel van Samsung een stukje sneller gaat worden. Zo zou het nieuwe toestel worden aangedreven door de Exynos 9810-chip wat resulteert in 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. De chip zou zorgen voor beter gebruik van gezichtsherkenning en zou daarnaast energiezuiniger zijn. Allaboutphones.nl meldt dat de software van het nieuwe toestel totaal zal verschillen van de vorige Galaxy toestellen. Zo zou de nieuwe chip kunstmatige intelligentie bevatten.

Camera
De meeste geruchten weiden zich aan de verbeterde camera die het nieuwe toestel zou hebben. Dit heeft alles te maken met het filmpje wat Samsung eerder uitbracht waarin de woorden ‘The Camera’ en ‘Reimagined’ te zien zijn. Op de website droidapp.nl zien we afbeeldingen die vermoedelijk met het nieuwe toestel zijn gemaakt. Het nieuwe toestel zou beschikken over een variabel diafragma waarmee je de hoeveelheid licht kan bepalen die in je lens komt. Hierdoor maak je scherpere foto’s in het donker. Daarnaast zou de camera in staat zijn beweging scherp te stellen en zou het een super-slowmotion-functie krijgen (Tweakers, 2018).

Door de nieuw gelekte foto’s van Evan Blass kunnen we zien dat het ene toestel (naar waarschijnlijkheid de s9) een enkele camera heeft en het andere toestel (waarschijnlijk de S9+) een dubbele camera op de achterkant heeft zitten.

Software
Het nieuwe toestel komt vermoedelijk met Android 8.0.0 op de markt meld de website galaxyclub.nl. Dit zou betekenen dat het nieuwe toestel niet op de markt komt met de nieuwste software zoals we van de Galaxy S modellen gewend zijn. Wellicht was de nieuwste software Android 8.1 nog te nieuw om in het toestel te implementeren. Android 8.0 is wel sneller en efficiënter dan zijn voorganger wat resulteert in langere batterijduur.

We zullen nog even moeten wachten tot 25 Februari wanneer we alles weten over het nieuwe toestel van Samsung. Zodra er meer nieuws is houden we je uiteraard op de hoogte.

Share

Ook interessant