Apple zorgt voor optie waardoor vertragingsfunctie uitgezet kan worden

Er zal binnenkort een update voor iOS komen waardoor je de keuze hebt om de vertragingsfunctie van de iPhone uit te schakelen.

Je hebt het vast meegekregen; het nieuws dat Apple zijn oudere iPhones, vanaf de iPhone 7 en ouder, bewust zou vertragen wanneer de accu niet meer goed presteert. In eerste instantie hield Apple zijn tanden op elkaar, maar later kwamen ze met het statement dat een iPhone met een slechtere accu bewust wordt vertraagd om technische problemen te voorkomen.

Excuses
De CEO van Apple, Tim Cook, biedt zijn excuses aan alle Apple gebruikers die ervan overtuigd zijn dat er opzet in het spel is. Menig Apple gebruiker was namelijk van mening dat de Amerikaanse fabrikant met opzet de oudere iPhones zou vertragen zodat consumenten gedwongen waren om een nieuwe iPhone aan te schaffen. Apple is hiervoor door meerdere consumenten aangeklaagd. Volgens Cook heeft het bedrijf altijd gehandeld in dienst van de gebruiker, niet om andere motieven. “Wellicht waren we niet duidelijk genoeg”, zegt Cook tegen ABC News.

iOS update
Naast het verlagen van de prijs voor het vervangen van de accu, zal Apple ook komen met een nieuwe iOS update waarbij je de mogelijkheid hebt om de vertragingsfunctie uit te zetten. Cook raadt dit echter af omdat het ervoor zou kunnen zorgen dat de iPhone onverwachts uitvalt. Naast het uitschakelen van de vertragingsfunctie heb je ook de mogelijkheid om de iPhone-accu te meten.

Wanneer de update beschikbaar wordt is nog niet bekend.

Share

Ook interessant