Apple aangeklaagd om de merknaam Animoji

De merknaam Animoji, die Apple gebruikt om de geanimeerde emoji te beschrijven, zou al eerder door een Amerikaanse ontwikkelaar in gebruik zijn genomen.

De Amerikaan Enrique Bonansea geeft aan dat hij het woord in 2014 bedacht en nu gebruikt als merknaam voor een app waarmee je kan chatten. Apple zou de merknaam hebben willen kopen, maar de ontwikkelaar zou daar nee op hebben gezegd.

Daarmee zegt de ontwikkelaar dan ook dat Apple wel op de hoogte was van het feit dat de rechten voor de naam Animoji al in bezit waren. De app Animoji is nota bene verkrijgbaar in de App Store van Apple. Volgens de ontwikkelaar was Apple ervan bewust dat Animoji al vastgelegd was, maar heeft het Amerikaanse bedrijf besloten om het woord alsnog te gebruiken en te doen alsof zij het hebben bedacht.

Met de huidige app Animoji ben je in staat om bewegende berichten te versturen naar al je contacten. De app heeft inmiddels 18.000 downloads. Er zouden voor de zomer al eerder apps zijn geweest die de naam Animoji hadden gebruikt, maar deze zijn op verzoek van de ontwikkelaar door Apple verwijderd uit de App Store.

Bonansea hoopt dat door middel van een rechtszaak dat Apple de naam Animoji niet meer mag gebruiken. Daarnaast eist de aanklager ook nog een schadevergoeding vanuit de Amerikaanse gigant. Het is de vraag of het daadwerkelijk tot een rechtszaak komt, of dat de ontwikkelaar samen met Apple tot een schikking kunnen komen.

Animoji werd speciaal ontwikkeld voor de iPhone X. Hiermee ben je in staat om jouw gezichtsuitdrukkingen te plaatsen op emoji ’s. Hiermee zou je grappige filmpjes kunnen maken van jezelf als emoji die je vervolgens ook naar je contacten kan sturen.

Afbeeldingsresultaat voor animoji

 

 

Share

Ook interessant