Apple introduceert de iPhone 13: we praten je bij!

iPhone 13 onthuld

Na een zomer vol geruchten was het op dinsdag 14 september eindelijk zover. Apple lanceerde het nieuwste Apple-pareltje: de iPhone 13. Hiermee tilt het merk de gebruikservaring naar een nog hoger niveau. Razendsnel in gebruik en voorzien van een camera die van iedere gebruiker een filmmaker maakt. Lees snel verder!

Apple brengt ook dit jaar 4 varianten van de nieuwste iPhone uit: de iPhone 13 mini (5,4 inch-scherm), iPhone 13 (6,1 inch-scherm), iPhone 13 Pro (6,1 inch-scherm) en iPhone 13 Pro Max (6,7 inch-scherm). Na een A14 Bionic chip in 2020 krijgen deze modellen een supersnelle A15 Bionic chip. Wat jij daarvan merkt? Je iPhone is sneller dan snel en je krijgt de allerbeste 5G-ervaring.

Verder ligt de focus vooral op het paradepaardje van de iPhone: de camera. Hierbij denkt Apple niet langer alleen aan fotografie, maar ook aan video. Hieronder lees je meer over nieuwe functies per model.

iPhone 13

Wat design betreft is de iPhone 13 een kopie van zijn voorganger. Ook het OLED-scherm en de afmetingen zijn hetzelfde. De opvallende kijker ziet wel een andere notch. De inkeping aan de bovenkant van het scherm is 20 procent kleiner, waardoor er meer ruimte overblijft op het scherm.

De camera van de normale 13 heeft een iets andere look gekregen. De lenzen zijn diagonaal geplaatst en er zijn 2 grote verbeteringen doorgevoerd. Zo ervaar je een betere beeldstabilisatie en zorgt een verbeterde sensor ervoor dat je met weinig licht scherpe, heldere foto’s maakt. Grote trots is de cinematic mode die iedere iPhone-gebruiker verandert in een getalenteerde filmmaker. De camera focust vanzelf tijdens het filmen en ziet wanneer een andere focus nodig is. De portretmodus, maar dan in videovariant.

Een snellere chip, betere camera en snellere 5G vragen veel van de batterij. Deze is dan ook flink vergroot en gaat maar liefst 2,5 uur langer mee.

De iPhone 13 is te koop in de kleuren roze, blauw, zwart, starlight en rood en wordt geleverd met 128, 256 en 512 GB opslag.

iPhone 13 mini

Apple brengt naast een stel grote jongens ook een iPhone 13 mini uit. Dun, licht en met dezelfde functies als de gewone 13. Voor zover je dat nog ‘gewoon’ kunt noemen. Dat vraagt ook om een grotere batterij. Voor de iPhone 13 mini betekent dat 1,5 uur meer batterij dan de iPhone 12 mini.

Het is waarschijnlijk de laatste keer dat je een kleine variant van de iPhone kunt kopen. Voorganger iPhone 12 mini verkocht slecht, dus de kans is groot dat dit model in 2022 niet meer uitgebracht wordt.

iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max

De iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max zijn volgens Apple voor ‘iedereen die het allerbeste wil’. De verschillen tussen de gewone iPhone en de iPhone Pro en Pro Max worden dit jaar dan ook iets groter. De modellen zijn niet alleen groter, maar hebben ook een sterk verbeterd scherm. Een nieuw Super Retina XDR scherm met ProMotion zorgt voor een maximale beleving. Door een variabele schermverversing kijk je prettiger naar het beeld en reageert het scherm sneller op aanrakingen.

Na de cameraverbeteringen van de iPhone 13 en 13 mini doet Apple er bij de Pro en Max Pro nog een schepje bovenop. De 3 camera’s (telephoto, ultra wide en wide) zijn flink vernieuwd. Dat levert je heldere foto’s op met oneindig veel details. Nieuw is de macrofunctie, waarmee je objecten op slechts 2 cm afstand fotografeert. Uiteraard krijgen ook de Pro en Pro Max de cinematic mode. Leuk snufje: je kunt de focus zelfs achteraf nog veranderen.

Net als de 2 andere modellen hebben ook de Pro en de Pro Max een grotere batterij. Ook heb je bij deze modellen de keuze uit maar liefst 1 TB aan opslag. Een flinke verbetering, want tot nu toe was 512 GB de grootste optie.

De 13 Pro en Pro Max zijn leverbaar in grafiet, zilver, goud en blauw en worden geleverd met 128, 256, 512 GB en 1 TB opslag.

Enthousiast? Alle modellen zijn vanaf 24 september verkrijgbaar en vanaf vrijdag 17 september te pre orderen bij Phone House!

Share

Ook interessant