Apple onthult nieuwe iPhone 12

apple-iphone-12-side

Lang verwacht, eindelijk gekomen: de iPhone 12. Apple maakte dinsdag 13 oktober de introductie wereldwijd bekend en luidde met de onthulling ook meteen ‘een nieuw tijdperk’ in, aldus Apple voorman Tim Cook. Reden: de komst van 5G.

Vier nieuwe varianten

Keuze genoeg in de iPhone 12, want er zijn maar liefst vier varianten.  De ‘gewone’ iPhone 12 en de 12 Pro, allebei met een 6,1 inch scherm, de iPhone 12 Mini (5,4 inch) en de 12 Pro Max (6,7 inch). We belichten straks de onderlinge verschillen, maar er is in ieder geval één belangrijke overeenkomst tussen de vier types: ze hebben allemaal de nieuwe supersnelle A14 Bionic chip, waardoor ze geschikt zijn voor 5G.

A14 en 5G zorgen ervoor dat onder ideale omstandigheden een duizelingwekkende download snelheid van vier GB per seconde gerealiseerd kan worden. De uploadsnelheid kan oplopen tot ruim 200 mb per seconde. De snelheid van A14 is zó groot dat het enorm populaire game League of Legends op de iPhone 12 gespeeld kan worden.

Apple iPhone 12

De iPhone 12 is qua formaat een kopie van de 11. Zelfde schermgrootte en dezelfde afmetingen, maar de overige verschillen zijn groot. Het LCD scherm is vervangen door een OLED scherm, wat een scherper beeld en mooiere kleuren oplevert. De 12 heeft twee cameralenzen voor schitterende foto’s.

De 12 heeft een OLED scherm gekregen en dat betekent dat het beeld op je scherm scherper is en de kleuren dieper zijn. Foto’s en video’s komen dus beter tot hun recht dan bij de 11, die een LCD scherm heeft.

apple-iphone-12-selectie

Het scherm van de 12 (en de andere types) is nu voorzien van een zogenaamd ceramic shield. Die keramische laag moet er voor zorgen dat de smartphone veel minder kwetsbaar is voor krassen of beschadiging.

De 12 (en de Mini) zijn te koop in de kleuren zwart, wit, rood, groen en blauw en worden geleverd met 64, 128 en 256 GB opslag.

iPhone 12 Mini

Apple noemt hem de kleinste, dunste en lichtste 5G smartphone ter wereld. De iPhone 12 Mini past in de palm van je hand. Hij is qua formaat het kleine broertje van de gewone 12, maar doet er qua prestaties niets voor onder. Net als de andere varianten heeft ook de Mini bijvoorbeeld het besturingssysteem de iOs14 en het OLED scherm.

iPhone 12 Pro en Pro Max

De Pro Max is met een schermgrootte van 6,7 inch de grote broer van Pro. Dat is meteen het enige verschil tussen de Pro en de Pro Max. Beide modellen zijn te koop met een opslag van 128, 256 en 512 GB. Pro en Pro Max hebben verder dezelfde specificaties als de 12.

Wat maakt de Pro en Pro Max dan anders dan de 12? Het zijn de camera’s. Niet twee, maar drie camera’s zorgen voor verbluffende kwaliteit foto’s, waar de professionele fotograaf met bewondering naar zal kijken. Die kwaliteit is mede te danken aan de Lidar scanner. Die zorgt ervoor dat ook in een donkere omgeving de belichting van de foto perfect is. Apple noemt de Pro niet voor niets de ‘iPhone van de fotografen’.

De 12 Pro en Pro Max zijn leverbaar in zilver, grafiet, goud en blauw.

De iPhone 12 en de Pro zijn vanaf 23 oktober verkrijgbaar. De Pro Max en de Mini zijn leverbaar vanaf 13 november. Overigens zul je in de doos van je nieuwe iPhone geen oordopjes en stroomadapter meer vinden. Apple heeft uit milieuoverwegingen besloten die producten (waarvan er volgens de firma al miljarden in de wereld zijn) niet meer te leveren.

Bekijk ook de huidige modellen of bezoek een winkel bij jou in de buurt!

Wat vind jij van de nieuwe iPhones? Laat het ons weten.

Share

Ook interessant