Apple presenteert: iPhone 11 & iPhone 11 Pro (Max)

iphone 11 colourway

We hebben er lang op moeten wachten, maar dinsdag 10 september was het dan eindelijk zover. De Apple Key Note met aankondiging van de nieuwe iPhone 11 ging live! Dit jaar kon je de Key Note live volgen, en dit hebben wij dan ook zeker gedaan. Ben je benieuwd naar alle ontwikkelingen omtrent de iPhone 11? In deze blog hebben we de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen voor je op een rijtje gezet. Laat ons onderaan de blog vooral weten wat jij van de nieuwe iPhones denkt, we horen het graag!

Drie nieuwe iPhones

We hadden al zo onze vermoedens, maar deze zijn nu bevestigd. Apple lanceerde tijdens de Key Note van 10 september maarliefst drie nieuwe iPhones. Het zijn de iPhone 11, de Iphone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. Hieronder lees je de belangrijkste specificaties en verbeteringen van de nieuwe toestellen.

iPhone 11 (Pro) (Max)

De iPhone 11

Het eerste nieuwe iPhone model is de iPhone 11. Dit is de opvolger van de iPhone XR. Het nieuwe toestel zal verkrijgbaar zijn in 6 kleuren, met onder andere de nieuwe kleuren lila en groen. De iPhone 11 is uitgerust met een 6,1-inch LCD-scherm. Er zijn duidelijk veel overeenkomsten met de iPhone XR. De belangrijkste verbeteringen zitten hem echter in de camera. De gloednieuwe iPhone is uitgerust met een dubbele camera, met de optie voor nacht modus. Hiermee maak je zelfs ’s nachts haarscherpe foto’s.

De achterkant van de iPhone 11 is gemaakt en geoptimaliseerd voor draadloos opladen. Hoewel we het in de iPhone Speculaties hadden over het verdwijnen van Haptic Touch, heeft Apple er voor gekozen deze toch te behouden. Hierdoor krijg je extra acties als je langer op het scherm drukt.

De iPhone 11 Pro (Max)

De iPhone 11 Pro is het oogappeltje (no pun intended) van de afgelopen Apple Key Note. Dit toestel is verkrijgbaar in twee formaten (Pro en Pro Max). De iPhone 11 Pro is de opvolger van de iPhone XS. Hij is verkrijgbaar in vier kleuren, en heeft een matte achterkant. Het nieuwe toestel is voorzien van een Super Retina XDR display. Dit scherm ondersteunt onder andere HDR-weergave voor films en andere video’s in HD.

Ook beschikt dit toestel over maar liefst drie camera’s! Tot voorheen hadden de beste iPhones twee 12 megapixel camera’s aan de achterzijde. Daar is bij de iPhone 11 Pro en Pro Max een derde camera aan toegevoegd. De derde camera is vooral bedoeld voor Ultra Wide shots, waarmee je dus een breder beeld op de foto krijgt. Ook de camera aan de voorzijde van de telefoon is er sterk op vooruit gegaan.

iPhone 11 Pro camera

Audio

Een ander groot verschil met zijn voorlopers is de audio van de nieuwe toestellen. Apple maakt bij de nieuwe iPhones gebruik van een betere surround-sound ervaring met ‘Dolby Atmos’ en door gebruik te maken van ‘spatial audio’. Dit betekent dat het geluid vanuit meerdere plekken tegelijk uit je telefoon komt, en zo een betere audio kwaliteit en ervaring levert. Ook is het met de nieuwe modellen mogelijk om meerdere Airpods tegelijk te gebruiken. Voorheen kon je maar één paar headphones tegelijkertijd aansluiten. Nu kun je dus met twee personen tegelijk door je headphones muziek luisteren. Share that music!

Waterdichte iPhones

Een andere ontwikkeling die Apple heeft doorgevoerd is het waterbestendig maken van de nieuwe iPhones. Je kunt je vanaf nu een kleine hartverzakking besparen wanneer je telefoon per ongeluk in het water valt. De nieuwe iPhone 11 is tot 30 minuten en tot twee meter diep waterdicht. De iPhone 11 Pro is echter tot 4 meter diep, 30 minuten lang waterdicht.

iPhone 11 Pro Water-resistant

Apple Watch Series 5

Een andere belangrijke aankondiging die Apple deed tijdens de Key Note was de presentatie van de Apple Watch Series 5. De belangrijkste ontwikkeling omtrent de Apple Watch is toch wel het zogenaamde Always On scherm. Dit betekent dat het scherm van de Apple Watch niet meer in slaapstand gaat, wat tot voor kort gebruikelijk was. De helderheid staat laag wanneer je niet aar het scherm kijkt, om zo batterij te besparen. Een andere nieuwe functie van de nieuwe Apple Watch is het ingebouwde kompas. Deze schijnt een stuk geavanceerder te zijn dan het kompas op de iPhone.

Apple Watch Series 5

Wil je de Key Note nog eens op je gemak terug kijken? Je kunt de gehele Key Note terug kijken via deze link.

Wat vind jij van de nieuwe iPhone? Je kunt het nieuwe toestel vanaf vrijdag 13 september bij Phone House pre-orderen. Hierbij maak je ook nog eens kans om de nieuwe iPhone te winnen. Hoe leuk is dat? Voor alle actievoorwaarden kijk je op de Phone House website.

Share

Annemieke Roozeboom

is de Social Media marketeer voor Phone House en een van onze top notch blog-schrijvers. Met een passie voor technologie, schrijven en memes creëert zij telkens weer nieuwsartikelen met relevante informatie waar jij als lezer je voordeel mee kan doen! Vragen, ideeën, verbeterpunten? Altijd welkom! Stel ze via het Facebook of Instagram kanaal en help ons jouw ervaring nog beter te maken.

Ook interessant