Apple iOS 11: Wat is er vernieuwd?

De software update iOS 11 is voor de iPhone en iPad beschikbaar gesteld. In dit artikel gaan we uitgebreid in op wat we kunnen verwachten van het nieuwe bedieningspaneel van Apple.

We hebben al maanden gehoord over de nieuwe software-update van Apple, maar nu is het dan ook eindelijk beschikbaar. Je kan iOS 11 nu al installeren vanuit de instellingen op je apparaat. Vanaf dinsdagavond zal de update waarschijnlijk voor iedereen beschikbaar zijn en zal je toestel automatisch aangeven dat de update beschikbaar is. Voor de nieuwe update heb je wel een iPhone 5S of een iPhone SE nodig, oudere modellen zullen niet op de nieuwe software kunnen draaien. Voor de iPad geldt dat je een tablet moet hebben van de vijfde generatie.

Augmented Reality
Voor augmented reality is ook plaats gemaakt in de nieuwe software. Door middel van ARKit kunnen app-ontwikkelaars apps creëren met augmented reality. Zoals we weten kun je met augmented reality virtuele objecten in je echte omgeving plaatsen. Je kan om de objecten heen bewegen en deze kunnen ook op de omgeving reageren.

App voor bestanden
Apple heeft een nieuwe app toegevoegd die ervoor zorgt dat verschillende data uit meerdere apps op één plek verzameld kan worden. Hierdoor ben je in staat om bestanden van de ene naar de andere app te verplaatsen (denk bijvoorbeeld aan een foto in je album verplaatsen naar je email).

Voor de iPad betekent de nieuwe update dat er snel geswitcht kan worden tussen de verschillende apps. Terwijl je twee apps open hebt staan kun je bovenin het scherm andere apps zien. iOS 11 kan zien welke apps je vaak in combinatie gebruikt zodat je hier makkelijk in kan switchen.

Daarnaast kun je, terwijl je bezig bent met meerdere apps, onderin het scherm een dock zien met je meest recent geopende apps. Door middel van een veeg vanaf de onderkant van het scherm naar de bovenkant kun je de dock openen.

ios-11-ipad-pro-dock-multitasking

App store
Ook de app store heeft een opfrisbeurt gehad in iOS 11. Vanaf nu zal je naast de uitgelichte apps artikelen vinden over de app. Apple zal elke dag een nieuwe app tentoonstellen.

Siri heeft in iOS 11 nieuwe Nederlandse stemmen gekregen. Je kan nu kiezen tussen een mannelijke en vrouwelijke stem die beide beter klinken dan de afgelopen versie. Naast het aanspreken van siri ben je nu ook in staat om door middel van typen met siri te communiceren.

ios11beta

Bluetooth en wifi
In iOS 11 worden zowel wifi als bluetooth niet uitgeschakeld als je deze uitzet via het bedieningspaneel. Wanneer je bijvoorbeeld bluetooth uitschakeld via het bedieningspaneel dan wordt deze om 05:00 in de ochtend weer geactiveerd. Volgens Apple is er bewust gekozen voor deze optie omdat AirDrop en AirPlay dan kunnen blijven werken.

Volgens meerdere mensen zou het onveilig zijn om deze functies niet uit te schakelen. Mensen die kwaad willen zouden er namelijk misbruik van kunnen maken door de telefoon verbinding te laten maken met schadelijke netwerken. Daarnaast nemen meerdere mensen het Apple kwalijk dat je niet doorhebt dat de functie niet echt is uitgeschakeld. Maar maak je geen zorgen, volgens Apple kun je Bluetooth en Wifi nog steeds volledig uitschakelen via het menu instellingen.

De nieuwe software iOS 11 is tegelijkertijd ontwikkeld met de nieuwe toestellen van Apple. Sinds vandaag heb je de mogelijkheid om de nieuwe iPhone 8 en 8Plus aan te schaffen in een van onze winkels. Kijk hier voor de dichtstbijzijnde winkel bij jou in de buurt.

Share

Ook interessant