Apple halveert productie iPhone X

iPhone X Apple

Volgens de Japanse krant Nikkei zou Apple de productie van de iPhone X hebben teruggeschroefd van 40 miljoen exemplaren naar 20 miljoen exemplaren.

De geruchten dat de verkoop van de iPhone X niet verloopt zoals verwacht leven al een tijdje. Hoewel de iPhone X het best verkochte toestel was in Q4 van 2017, vielen de verkoopcijfers waarschijnlijk toch tegen bij Apple. Volgens de Japanse krant Nikkei zou Apple aan zijn leveranciers hebben laten weten dat de productie gehalveerd wordt.

Verkoopcijfers
Vooral in Europa, de VS en China vielen de verkoopcijfers tegen. Omdat er minder toestellen zijn verkocht dan verwacht zit Apple waarschijnlijk met een oplopende voorraad. Een reden van de tegenvallende verkoopcijfers zou kunnen zijn dat de iPhone X een stuk duurder is dan voorafgaande iPhones. Volgens Nikkei valt dit vooral te wijten aan het OLED-scherm, wat de iPhone X een stuk duurder maakt. De iPhone X was in November 2017 beschikbaar, kort nadat de iPhone 8 en 8Plus beschikbaar kwamen.

Terugschalen productie
De beslissing om de productie heeft gevolgen voor alle leveranciers. Het besluit om de productie te halveren zou in Q1 van 2018 al miljarden dollars kosten. Volgens Nikkei zou Apple ook de productie van nieuwe modellen met een OLED-scherm naar beneden willen schroeven ten gunste van een LCD-display. Eerder werd gedacht dat Apple juist meer toestellen wilde produceren met een OLED-scherm. Wellicht heeft de fabrikant dit aangepast vanwege te tegenvallende verkoopcijfers. Voor zover we weten wordt de productie van andere iPhones zoals de iPhone 7 & 8 niet aangepast.

Share

Ook interessant