Apple aangeklaagd voor het vertragen van iPhones

Eerder deze week werd bekend dat oudere iPhones met een slechte accu slechter presteerden door de software updates van Apple.

Aanklacht
Maar liefs vijf iPhone bezitters hebben de mega fabrikant aangeklaagd met de mening dat Apple de wet overtreedt door hun klanten te misleiden. De software-update zorgt er namelijk bewust voor dat de snelheid van de iPhone omlaag gaat. Dit zou ervoor zorgen dat klanten een nieuwe iPhone gaan kopen, terwijl de oude beter werkt als de accu vervangen wordt.

De advocaat van de aanklagers meldt dat Apple de loyaliteit van zijn klanten in het geding brengt. Daarmee haakt de advocaat in op het feit dat klanten een nieuwe iPhone gaan kopen omdat hun iPhone niet meer goed werkt na een software update.

Software updates
De functie die de toestellen zou vertragen zit erin vanaf iOS 10.2.1. voor de iPhone 6, iPhone 6S en de SE en voor de iPhone 7 in iOS 11.2. De aanklagers zijn in het bezit van modellen tussen de iPhone 5 en de iPhone 7. De toestellen die bewust vertraagd worden wanneer de accu slechter presteert.

Verdediging Apple
Apple kwam eerder deze week al met een verklaring over waarom de toestellen trager worden bij een verslechterde accu. Volgens Apple moet de update ervoor zorgen dat je iPhone uitvalt wanneer de processor teveel van de accu vraagt. iPhones zouden zichzelf uit kunnen schakelen om de lithium-ion-accu’s te beschermen. Dit kan gebeuren wanneer de accu veroudert is.

Share

Ook interessant