Komt Apple in 2018 weer met 3 nieuwe toestellen?

De iPhone 8, 8Plus en iPhone X zijn nog maar net gepresenteerd of de geruchtenmolen is weer op volle gang over wat er volgend jaar door Apple gepresenteerd zal worden. Volgens de Japanse krant Nikkei presenteert Apple volgend jaar wederom 3 nieuwe iPhones.

De Japanse krant Nikkei heeft in het verleden al eerder vroegtijdig informatie gelekt over onaangekondigde Apple toestellen die juist was. Echter moet wel de kanttekening gemaakt worden dat Nikkei er ook wel eens flink naast zit.

Volgens de krant verteld een anonieme bron dat Apple volgend jaar 3 toestellen zal presenteren. Hiervan zou er één toestel zijn met een 6.1 inch LCD scherm en een metalen achterkant. Zoals we weten bracht Apple dit jaar drie nieuwe iPhones uit met allen een glazen achterkant en kwam de iPhone X met een OLED scherm. OLED schermen weergeven kleuren beter en hebben een meer helder display. Dus waarom zou Apple ervoor kiezen om wederom gebruik te maken van een LCD scherm?

Dit heeft volgens Nikkei alles te maken met het feit dat Samsung nu de producent is van de OLED-schermen. Dit is de reden waarom Apple ook nog een LCD-lijn zou willen houden, in ieder geval totdat er een andere fabrikant is die OLED-schermen kan maken. Daarbij zouden de toestellen met een LCD scherm beschikbaar zijn in meerdere kleuren.

Het toestel met een 6.1 inch scherm zou in vergelijking met de iPhone X een stuk goedkoper zijn. Zoveel goedkoper zal het niet worden, het toestel zal waarschijnlijk dezelfde prijs aanhouden als de iPhone 8. Naast dit toestel zouden er nog 2 andere toestellen worden gepresenteerd met een 5.8 en een 6.3 inch scherm.

We zullen nog een lange tijd moeten wachten om erachter te komen wat Apple in 2018 zal presenteren. Uiteraard hopen we op een budgettelefoon die een stuk goedkoper is. We houden je uiteraard op de hoogte.

Share

Ook interessant