Smartphones tegen Alzheimer

Smartphones maken het leven makkelijker. Telefoons helpen je met sporten, plannen en omdat je overal internet hebt zijn er bijna geen discussies meer. Medisch worden telefoons ook steeds slimmer: besturingssystemen richten zich meer op gezondheid, er zijn telefoons voor blinden en nu is Samsung Tunesië een project gestart voor Alzheimer patiënten. 

De ‘Backup Memory’ app helpt de gebruikers te “herinneren” met wie ze praten door naar de telefoon te kijken. De app haalt de schaamte niet alleen weg wanneer een patiënt de gesprekspartner niet herkent, maar helpt ook op lange termijn door het geheugen te blijven trainen. Hierdoor kan herkenning op een later moment mogelijk worden.

‘Backup Memory’ stimuleert het geheugen door volledige achtergrondinformatie te geven over de gesprekspartner. Het laat de patiënt zien wat de band is tot de gesprekspartner en haalt desgevraagd de gezamenlijke herinneringen uit het verleden op.

De app is een idee van Samsung Tunesie samen met de Tunesische Alzheimer Associatie en is uitgevoerd door reclamebureau 3SG BBDO. Wij vinden dit een geweldig idee en zien graag meer van zulke initiatieven voorbij komen. Nu is de vraag alleen nog wanneer wij deze app in Nederland ook kunnen verwachten.

Bron

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant