9GAG

Uit recent onderzoek van Phone House blijkt dat smartphonebezitters flink verslaafd zijn aan de telefoon. Van alle jongeren met smartphone geeft 34% zich cijfer 8 of hoger op het gebied van smartphone verslaving. 24% van de Nederlandse smartphonebezitters geeft aan dat een dag zonder telefoon meer impact heeft dan een dag zonder partner. Maar wat doen we allemaal op onze smartphone? Waar kun je naast Facebook, Whats’App en spelletjes nog meer je tijd aan besteden? Simpel: neem eens een kijkje op 9GAG.

9GAG is een social media gebaseerde website waar gebruikers zelf grappige plaatjes (memes) met elkaar kunnen delen. De website behoort tot de top500 meest bezochte websites en heeft maandelijks 67 miljoen unieke bezoekers.

9GAG memes browsen naar jouw smaak

Wanneer iemand een afbeelding upload, komt deze op de stempagina terecht zodat je op de hoofdpagina (hot page) alleen de echt leuke afbeeldingen te zien krijgt. Je kunt daarnaast via de Trending page of de Fresh page ook kijken welke afbeeldingen opkomend zijn.

Het mooie van 9GAG is dat er voor iedereen iets leuks te vinden is. Op de hot page staan alle afbeeldingen met genoeg likes, maar je kunt bijvoorbeeld ook onder ‘Explore’ een selectie maken welk type afbeelding je wil zien.

De verdeling op de explore pagina is op het moment:

 • Animated Gif:    Dit zijn bewegende afbeeldingen
 • Cute:                     Alles wat schattig is: kattenplaatjes, schattige dieren, kinderen
 • Geeky:                                 Comic-book gerelateerd, star wars en games
 • NSFW :                                 Humor voor volwassenen

Soorten memes op 9GAG

Er zijn talloze memes te vinden op de website, maar de meest bekende zijn:

 


Zelf uploaden

Wil je kijken hoe grappig je zelf bent? Ga dan naar een van de vele memecreators op het internet en begin memes te maken!  Je upload de afbeeldingen simpelweg door eerst in te loggen met je account (of Facebook account), dan zelf op afbeeldingen te reageren/liken en dan spreekt het allemaal voor zich! Let wel op dat je de 9 regels van 9GAG hanteert:

 1. 9GAG is just for FUN.
 2. 9GAG is JUST for fun.
 3. Get Involved.
 4. If you’re funny, you get Likes.
 5. Play Nice.
 6. Respect originality and creativity.
 7. Moderate your content.
 8. No repost.
 9. Report Abuse.

 

Tot slot
9GAG is een geweldige website die veel van je tijd in beslag zal nemen. Maar dat is natuurlijk helemaal niet erg! De app is beschikbaar op iOS, Android, Windows Phone en heeft een goede mobiele website.

Wat zijn jouw favoriete memes? En heb je vergelijkbare websites? Deel ze in de comments!

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant