4G Update

4G,  we hadden het er al eerder over en de naam zegt het al, het is de vierde generatie mobiel internet. In diverse landen is 4G al actief, in Nederland is het wachten bijna voorbij. Vanaf 4 februari biedt KPN als eerste 4G aan in Amsterdam en omgeving.  Naar verwachting zal 4G zich beetje bij beetje uitspreiden en moet er in de zomer van 2014 landelijke dekking zijn.  Op dit moment zijn nog lang niet alle smartphones geschikt voor 4G, de Samsung Galaxy SIII LTE versie, de Nokia Lumnia 920,  de Nokia Lumnia 820 en de Sony Xperia Z bijvoorbeeld zouden al wel van het netwerk gebruik kunnen maken.  Een hoop interessante informatie dus! Maar wat maakt 4G nou eigenlijk zo bijzonder?

Met snelheden die kunnen oplopen tot 60 MB per seconde zorgt het 4G netwerk ervoor dat je op je mobiel net zo snel kunt internetten als thuis. Dit zou er dus voor kunnen zorgen dat je via je mobiel moeiteloos de gemiste uitzendingen van de avond daarvoor kunt terug kijken. Een ander voordeel is dat het netwerk zoveel sterker is dat het veel minder snel overbelast raakt. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je op een druk festival, of bij een voetbalwedstrijd was toch? Je wilde net even een leuke foto op Facebook wilde uploaden maar er was geen verbinding. Dit probleem zou met de introductie van het 4G netwerk in Nederland verholpen moeten zijn. Daarnaast werkt 4G ook veel beter als je op hoge snelheid bent. Het komt nu wel eens voor dat je in de trein een slechte verbinding hebt als deze op volle snelheid is. 4G moet ook dit probleem tegengaan.

Wanneer we in Nederland 4G van de andere netwerken precies mogen verwachten weten we nog niet. Maar dat zal vast niet heel lang meer duren. In ieder geval kun je bij Phone House, als enige onafhankelijke telecomaanbieder met alle belangrijke netwerken, terecht voor al je vragen omtrent de keuzemogelijkheden. Phone House  gaat zoals gewoonlijk de belangrijkste spelers in de 4G markt aanbieden.  Met het beste onafhankelijke advies zorgen wij er bij Phone House voor dat jij zo snel mogelijk 4G/LTE proof bent!

Alle feiten nog even op een rijtje:

–          Sneller en meer data naar binnen halen

–          Ook op drukke plekken een uitstekend data bereik

–          Streaming HD video’s loopt vlekkeloos

–          Sneller en makkelijker back-ups maken van je foto’s

–          Effectiever gebruik maken van je favoriete Apps!

Voor vragen en opmerkingen over 4G kan je natuurlijk hieronder reageren.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant