4G netwerk T-Mobile landelijk dekkend

Vanaf vandaag is het zo ver: de drie grote netwerken hebben een landelijk dekkend 4G-netwerk! KPN en Vodafone gingen al eerder voor, maar nu kan ook T-Mobile zich bij de club voegen. 95% van de Nederlanders wonen nu in het 4G-dekkingsgebied van T-Mobile. De magenta provider geeft aan dat aan het einde van dit jaar 99% van de Nederlandse inwoners in het 4G-dekkingsgebied wonen. 

T-Mobile heeft bewust langer gedaan over de uitrol van hun 4G-netwerk. Zij wilden namelijk niet als snelste een 4G-netwerk, maar hebben geïnvesteerd om de klantenbeleving zo hoog mogelijk te houden. Ze hebben daarom niet het bestaande netwerk verbouwd, maar hebben 7.000 extra masten geplaatst. Deze masten zenden zowel hoge (1800 MHz) frequenties voor buitenshuis als lage (900 MHz) frequenties voor binnenshuis, zodat je overal snel internet hebt.

Bij de plaatsing van de speciale 4G-masten is er rekening gehouden met de groeiende capaciteit. Dit is ook hard nodig: T-Mobile geeft aan dat het dataverbruik met 55% gestegen is ten opzichte van vorig jaar en verwacht dat dit alleen maar meer gaat groeien.

De provider wil dat Nederlanders de data gebruiken om onderweg films te streamen, te gamen en apps te gebruiken zonder te hoeven wachten dat alles geladen is. Daarom is de capaciteit en snelheid zo hoog mogelijk gehouden. Volgens onafhankelijke onderzoeken van DIKW en analyses van OpenSignal haalt T-Mobile dan ook de hoogste gemiddelde 4G-snelheid van Nederland. En omdat Ben ook op de masten van T-Mobile zit, profiteren ook deze klanten van de extra capaciteit.

 

Infographic 4G netwerk T-Mobile

infographic

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant