Uitrol 4G netwerk in Nederland

4G  is de logische opvolger van 3G en tilt het mobiele netwerk weer naar een hoger niveau. In andere landen is 4G al actief, in Nederland duurt het nog een paar maanden. Op dit moment zijn nog lang niet alle smartphones geschikt voor 4G, de Samsung Galaxy SIII en de iPhone 5 bijvoorbeeld zouden al wel van het netwerk gebruik kunnen maken.De verwachting is dat de nieuwe smartphones die in 2013 uitkomen ook 4G-proof zijn. Heel interessant allemaal, maar wat veranderd er nou eigenlijk met dit nieuwe netwerk?

Belangrijkste is dat het internet gewoon een stuk sneller wordt op je mobiel, vrijwel net zo snel als thuis op je computer . Dit zou er dus voor kunnen zorgen dat je via je mobiel moeiteloos de gemiste uitzendingen van de avond daarvoor kunt terug kijken. Een andere verbetering is dat dit netwerk sterk genoeg is om overbelasting tegen te gaan. Op bijvoorbeeld een festival, een voetbalwedstrijd, tijdens Koninginnedag of oud en nieuw heb je vast wel eens meegemaakt dat je wilde whatsappen of een foto wilde uploaden maar dat het onmogelijk is door overbelasting. Met de introductie van 4G is dit probleem verleden tijd. 4G werkt ook beter als je snel verplaatst op hoge snelheid (bijvoorbeeld in de trein). Met het 3G netwerk leverde een trein op topsnelheid nog wel eens mobiel ongemak op.

Oke, 4G is een verbetering te noemen. Maar wie gaan het dan allemaal aanbieden? Op de frequenties waarop het 4G-netwerk te ontvangen is hebben telecomaanbieders kunnen bieden. Van t-Mobile, Vodafone en KPN is al bekend dat ze 4G willen gaan aanbieden, naar verluid zijn er ook andere geïnteresseerden. Volgens de directeur van het agentschap Telecom, Peter Spijkerman, zou dit voor meer concurrentie moeten zorgen. “ Een nieuwe speler op de markt kan alleen zijn plek verdienen door met een scherpe prijs te komen. Dit zou ook de andere netwerken moeten stimuleren om met hun prijzen te spelen” , aldus Spijkerman tegen NOS.

Heb je vragen over 4G? Bij Phone House kun je daar natuurlijk mee terecht. Ook wij zijn er namelijk druk mee bezig en hebben de grootste telecomaanbieders in huis. Voor de camera’s van RTL nieuws en het NOS Journaal hebben enkele van onze medewerkers al het één en ander uitgelegd. Filmpjes hiervan kun je hieronder uiteraard terugkijken. Je kan je vragen natuurlijk ook kwijt onder dit artikel.

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Share

Peter

Google+ Facebooken, twitteren en apps uittesten. Dat zijn de alledaagse zaken die je als social media moderator van Phone House voor je kiezen krijgt. Heel vervelend allemaal.. maar iemand moet het doen! Voordeel voor jullie is dat alleen de nuttigste apps en de leukste accessoires op dit blog vermeld worden. Heb je suggesties, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stuur ze via socialmedia@phonehouse.nl naar Peter en hij voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant