4G bij Tele2 in 70% van Nederland

Provider Tele2 heeft afgelopen week een groot aantal van haar 4G masten geactiveerd. De provider wachtte tot nu toe met de activering van het supersnelle internet totdat er meerdere 4G-masten in dezelfde omgeving stonden, maar heeft op basis van klantfeedback alle toch antennes geactiveerd. Aan het einde van deze maand woont of werkt 70% van de Nederlandse bevolking binnen het 4G-dekkingsgebied. Tele2 verwacht in april 2016 een landelijke 4G-dekking te hebben. 

Toen Tele2 in 2013 haar frequentievergunning kreeg is het netwerk gelijk begonnen aan het bouwen van nieuwe 4G antennes. In januari vond het netwerk dat er in de randstad voldoende antennes stonden om het eerste gedeelte van haar 4G-netwerk te activeren. Na een pilot met 300 klanten bleek dat de dekking goed genoeg was om ook de andere 4G-masten die klaar stonden te activeren. Hierdoor kan er eind deze maand al in 70% van Nederland buitenshuis gebruik gemaakt worden van 4G. Binnenshuis ligt deze dekking lager.

tele2 coverin

Alle klanten die vanaf 2014 bij Tele2 zitten, worden in de komende 3 maanden automatisch verhuisd naar het snelle 4G-netwerk. Het kan hierdoor per persoon verschillen totdat je 4G bij Tele2 kunt ontvangen. Er wordt namelijk door Tele2 gekeken naar de woonplaats en of de telefoon die je bij het afsluiten van het abonnement al 4G ondersteunt. Klanten worden over de vorderingen per e-mail op de hoogte gehouden. Het overzetten naar 4G brengt geen kosten met zich mee en de abonnementsprijs blijft hetzelfde.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant