157 nieuwe emoji bevestigd in 2018

Emoji uitgelicht

De emoji lijst voor 2018 is gepubliceerd met daarin 157 nieuwe emoji bovenop de standaardlijst. Dat brengt het totale aantal van emojis op 2.823.

157 nieuwe emoji zijn in aankomst, dat heeft het Unicode Consortium bekendgemaakt. De Emoji 11.0 update heeft diverse nieuwe opties met als doel het nog beter vertalen van de demografische diversiteit. In de update zijn er bijvoorbeeld opties voor rood haar, wit haar, krullen en kale emoji voor zowel mannen als vrouwen van elke huidskleur. Andere leuke toevoegingen zijn superhelden en superheldinnen, dieren diverse sporten en hobby’s.

De update met 157 emoji zal ervoor zorgen dat het totaal aantal bruikbare emoji uitkomt 2.823. Zo heb je als gebruiker meer dan genoeg mogelijkheden om jouw emotie te uiten naar je vrienden, familie of collega’s (of je baas natuurlijk)!

emoji

Plannen nieuwe emoji

De plannen voor nieuwe emoji liggen als sinds vorig jaar augustus op tafel. Toen presenteerde het Unicode Technical Committee voorstellen voor nieuwe afbeeldingen. Het Unicode Technical Committee bestaat uit meerdere techbedrijven verantwoordelijk voor de ontwikkeling en onderhoud van de Unicode Standard.

emoji

Verwachting is dat in de tweede helft van 2018 de emoji te gebruiken zijn op je smartphone. Volgens de Emojiraad is het de eerste keer dat gebruikers haarkleuren van emoji kunnen aanpassen. Als we kunnen uitgaan van eerdere updates dan zullen sommige bedrijven zoals Twitter of EmojiOne de nieuwe emoji na juni 2018 aan hun palet toevoegen. Andere grote spelers zoals Android en Apple zullen de update bewaren voor tijdens de grote introductie van hun besturingssystemen die meestal in september en oktober plaatsvinden.

Share

Ook interessant