1 april grappen

Elk jaar op 1 april komen er weer massa’s nieuwe ontwikkelingen in telecomland. Ten minste: als we de 1 april grappen mogen geloven. Vooral de telefoonfabrikanten en Google pakken elk jaar groot uit met de grappen, die elk jaar beter in elkaar lijken te zitten. Phone House ging vandaag op zoek naar de leukste april grappen van 2014.

 

Google

Google spant zonder twijfel elk jaar de kroon met de 1 april grappen. De zoekgigant haalt elk jaar op hun verschillende media nieuwe april grappen uit. Zo speelde YouTube in 2008 in op de trend van RickRolling, door alle video’s op de hoofdpagina door te sturen naar de bekende hit ‘Never gonna give you up’ van Rick Astley en kwam Android in 2010 met de handige Animal translator app.

Dit jaar kwam Google met Pokémon voor Google Maps, waarmee je binnen Google Maps voor Android en iOS op zoek kan gaan naar Pokémon. Deze grap is niet alleen heel leuk uitgevoerd, het heeft hier zelfs voor een heuse strijd op kantoor gezorgd wie de meeste Pokémon kon vinden.

 

Maar daar bleef het vandaag niet bij: Op Google+ kon je met je selfie gephotobombed worden door David Hasselhoff, YouTube gaf vrij welke video’s komend jaar viral gaan worden en Gmail kwam met de Shelfie (SHareable sELFIE) waarmee je jouw selfie als Gmail achtergrond bij je vrienden installeert.

Op de techblog TheNextWeb vind je nog meer geweldige Google grappen die vandaag ingezet zijn.

 

Nokia

3310 pureview

De Finse telefoonfabrikant Nokia kwam vandaag met het goede nieuws dat ze de Nokia 3310 PureView uit gaan brengen.  Nokia geeft in een persbericht aan dat ze jaren gewerkt hebben om één van hun best verkopende mobiele telefoons opnieuw uit te brengen, maar nu met de technologie van vandaag.

 

De nieuwe 3310 PureView zou gaan draaien op Windows Phone 8, heeft een 3” scherm, 32 GB opslaggeheugen met uitbreiding via MicroSD en een 41 Megapixel PureView camera. De hype na deze aankondiging is opvallend: men weet dat het een 1 april grap is, maar iedereen is laaiend enthousiast over het idee.

 

HTC

HTC GluuvGa back to the future met de HTC Gluuv. Deze futuristisch uitziende handschoen bevat een dockingstation voor de nieuwe HTC One M8 waarmee je eindelijk een hologram-telefoongesprek kunt houden.  Verder heeft de Gluuv een 87,2 megapixel camera waarmee je in ultra hoge kwaliteit een ‘army’ (arm selfie) kunt schieten.

Met de functie ‘social fingerz’ kun je met handgebaren apps besturen: een duim naar een object opsteken zorgt dat je dit liket op Facebook en met een swipe beweging naar een aantrekkelijk persoon zoek je hem of haar gelijk op Tinder.

 

Samsung

Samsung heeft vandaag twee 1 april grappen uitgebracht: de Samsung Fingers  en de puppy fit.

samsung fingers

Samsung Fingers is een slimme handschoen met een super flexibel EMO-LED display in de handpalm gebouwd. De handschoen heeft grappige functies ingebouwd als ‘talk to the hand’, waarbij je door de hand op te houden iemand een gesprek tegen je hand kan voeren. Door op je duim te blazen gaat het volume omhoog, door je hand in de lucht te steken wordt de batterij opgeladen en met verschillende handgebaren kun je telefoongesprekken starten, opnemen of weigeren.

 

puppyfit

Samsung denkt bij zijn 1 april grappen niet alleen aan de mens, maar ook aan de vitaliteit van het huisdier. Dieren hebben net als mensen beweging nodig, maar het is zo jammer dat je niet kunt bijhouden hoeveel je huisdier op een dag beweegt. Tot nu: Samsung kwam vandaag met de Puppy Fit, een Samsung Gear Fit speciaal gemaakt voor honden. Op deze handige smartband zie je hoeveel je hond gelopen, gerend of zelfs gefietst heeft. De smartband is net als de Samsung Galaxy Gear Fit water- en stofbestendig, zodat je hond zichzelf veilig kan wassen of door plassen water kan rennen.

 

Sony

Sony bedacht dit jaar de Sony PowerFood: een manier om je smartphone op te laden middels superfoods. Ze geven aan dat extra enzymen in je eten toe te voegen, de snack energie kan geven aan je elektronica. Het idee van Sony is grappig, maar de uitvoering in het filmpje valt redelijk tegen. Maar we zijn natuurlijk wel benieuwd waar ze volgend jaar mee gaan komen!

 

Telefoonnetwerken

De telefoonnetwerken zijn dit jaar niet echt actief geweest met 1-aprilgrappen. Hi deelde een artikel van de website slechtegrappen.nl en HollandsNieuwe kwam vandaag met 4 tips voor 1-aprilgrappen.

 

De beste grap van de telefoonnetwerken komt bij Simyo vandaan: zij kwamen afgelopen week met het nieuws dat ze Frank, het zwarte schaap van Tele2, aangenomen hebben voor een nieuwe campagne. In een zeer geloofwaardig filmpje vertelt Frank dat hij na vijf jaar trouwe dienst ontslagen is bij Tele2, dakloos is geweest en dat de familie van Simyo hem aangenomen heeft voor een campagne in juni 2014. Simyo ontkent dat het om een 1-aprilgrap gaat, maar Tele2 bevestigt dat het geen echte campagne gaat worden.

Antwoord Tele2

Tele2 kon de grap van de actie wel inzien en heeft een luxe logeerpakket naar Simyo gestuurd, met daarin krulshampoo, stro, een warm fleece dekentje voor ‘s nachts en knäckebröd; zijn favoriete eten. Want dit schaap met een gebruiksaanwijzing heeft natuurlijk wel de beste zorg nodig op zijn tijdelijke adres.

 

 

 

Tot slot

 Wat vond jij vandaag de beste grap? Ben jij zelf nog slachtoffer geworden aan april grappen? Of mis je hierboven een leuke actie? Laat het ons weten!

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant