KPN werkt aan online video dienst Play van KPN

KPN heeft vandaag aangekondigd bezig te zijn met de online video dienst Play van KPN. De provider wil als eerste aanbieder van Alles-in-1 pakketten inspelen op het veranderende kijkgedrag van de consument. Met deze nieuwe dienst wordt het mogelijk om overal films, series en de meest bekeken tv-zenders te bekijken, waar je ook bent. Iedereen kan dit najaar gebruik maken van deze dienst; het hoeft geen klant van KPN te zijn. 

KPN ziet de markt van tv-kijkers vooral onder jongeren veranderen. Waar we vroeger op vaste momenten de tv aanzetten om een programma te volgen, wordt er tegenwoordig telkens vaker een serie of programma online bekeken. Met Play van KPN krijgt de klant toegang tot de meest populaire live tv-zenders en een ruim on-demand aanbod. Deze content wordt gebundeld in één nieuwe app voor Android en iOS. Gebruikers die deze beelden liever op tv willen kijken kunnen hiervoor gebruik maken van bijvoorbeeld een Chromecast, de HDMI dongle van Google.

Play van KPN moet tv kijken persoonlijker maken voor iedereen. Op dit moment werkt KPN met een kleine testgroep aan de app, totdat het in het najaar een betaalde dienst wordt. Wat de prijzen en het zenderaanbod van Play gaat worden is nog niet bekend.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant