4G dekking T-Mobile nog sterker

T-Mobile start vandaag met het activeren van een nieuwe 4G-frequentie, wat de 4G ervaring nog meer zal optimaliseren. De nieuwe 900 MHz frequentie zorgt voor een flinke verbetering van de internetbeleving binnenshuis, op kantoor en in de buitengebieden. 

T-Mobile maakt tot nu toe gebruik van de 1800 MHz frequentie voor 4G. Nu deze frequentie uitgebreid wordt met de nieuwe 900 MHz profiteert de klant van verschillende voordelen. Naast de betere dekking binnenshuis en een sterke dekking in buitengebieden waar zelfs niet altijd vast internet verkrijgbaar is, zorgen de nieuwe frequenties voor een stabieler netwerk. Wanneer veel klanten op de drukste momenten op 4G-internet zitten, zorgt de 900 MHz frequentie voor voldoende capaciteit. Zelfs op drukke locaties zoals stations en winkelcentra kunnen klanten voortaan zonder problemen gamen, foto’s versturen en video’s streamen.

 

Uitrol nieuwe 4G dekking T-Mobile

Na een tijd van voorbereidingen activeert T-Mobile vandaag de 900 MHz frequentie in Amsterdam. Na Amsterdam wordt Utrecht in mei nog voltooid. Rotterdam volgt midden juni en Den Haag zit begin juli op de nieuwe frequentie. De randstad kan halverwege augustus gebruik maken van de 900 MHz frequentie en de rest van Nederland volgt snel daarna. De uitrol van deze nieuwe frequenties loopt parallel aan de landelijke uitrol van 4G in Nederland. T-Mobile heeft aangegeven dat 95% van Nederland in oktober 4G-dekking heeft. Concurrenten Vodafone en KPN hebben deze mijlpaal al eerder gehaald.

 

Snelheid 4G

Al heeft T-Mobile als laatste grote provider een landelijke 4G dekking, is het internet van T-Mobile wel getest als snelste 4G netwerk van Nederland. Dit concludeerde het onafhankelijke data-analysebureau DIKW, na een analyse van de ruim 84.000 Ookla snelheidstesten het afgelopen kwartaal. Uit dit rapport blijkt dat T-Mobile in het eerste kwartaal gemiddeld de snelste 4G-provider van Nederland is op zowel de download-, upload- en pingsnelheid.

 

Transfermarkt USP blog

Transfermarkt

Wie benieuwd is naar het 4G netwerk van T-Mobile kan tot 21 juni gebruik maken van de T-Mobile transfermarkt. Tijdens deze weken geeft het netwerk tot 50% korting op de bel- en databundel in combinatie met een abonnement. Ook zijn er kortingen tot 30% op Sim-Only abonnementen en zijn er flinke kortingen op losse telefoons in combinatie met een Sim-Only abonnement. Tijdens deze weken kun je al vier maanden van tevoren overstappen en betaal je geen aansluitkosten. De aanbiedingen gelden voor zowel nieuwe- als verlengende klanten. Klik hier voor meer informatie.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant