Nieuwe 4G-abonnementen Tele2 aangekondigd

Tele2 heeft vandaag zijn eerste echte 4G abonnementen aangekondigd. De Zweedse provider kondigt aan een ‘datarevolutie’ te willen starten met abonnementen tot 24GB, tegen lage tarieven. De nieuwe abonnementen zijn vanaf donderdag beschikbaar. 

Sinds het bekend is dat naast de drie grote jongens (KPN, Vodafone en T-Mobile), ook Tele2 met een eigen 4G-netwerk komt, was de vraag waar de provider mee zou komen. Tele2 wil de eerste 4G-Only provider worden door naast data via 4G aan te bieden, vanaf volgend jaar ook te laten bellen via VoLTE (Voice over LTE). Hierdoor heeft Tele2 geen 2G en 3G masten meer nodig. Op dit moment is er een 4G-dekking in 80% in Nederland, waar 92% van de Nederlanders wonen. Een landelijke 4G-dekking staat voor het einde van het eerste kwartaal van 2016 in de planning.

 

Nieuwe 4G-abonnementen Tele2

Tele2 zet zich in voor een volledige datarevolutie en wil zorgen voor een verandering in het dataverbruik van de Nederlanders. De gemiddelde Nederlander zoekt volgens het netwerk regelmatig nog naar openbare wifi-hotspots, maar dat moet verleden tijd zijn. Tele2 richt zich op veel internet voor een betaalbare prijs. De databundels starten met 1GB en lopen op tot 24GB.  Vanaf de 1,5GB bundel zit daar vervolgens standaard onbeperkt bellen en sms’en bij, enkel bij de 1GB bundel is maar 100 min/sms bijgesloten.

Alle nieuwe bundels zijn één maand geldig en er wordt een sms verstuurd wanneer je op 80% van de bundel zit. Buiten de databundel wordt het internet uitgezet om tegen te gaan dat je te veel verbruikt, maar je kunt wel een extra bundel bijkopen.

tele2 4g proposities

 

VoLTE

Helaas passen de nieuwe abonnementen niet in elke telefoon. Om gebruik te kunnen maken van deze bundels heb je een VoLTE-ready telefoon nodig. Veel van de populaire smartphones ondersteunen dit formaat al. Je kunt dus gewoon een Samsung Galaxy S6, iPhone 6 (s), Sony Xperia Z5 Compact of LG G4  kopen en gebruik maken van Tele2. Zelfs goedkopere telefoons als de Samsung Galaxy J5 ondersteunen VoLTE.

 

Huidige klanten

Voordat het netwerk beschikbaar is voor alle nieuwe klanten, geeft Tele2 eerst een cadeau aan alle huidige klanten. Omdat zij hebben bijgedragen aan de bouw van het netwerk, ontvangen de huidige 4G-klanten allemaal een blijvende verdubbeling van de databundel. De 3G  klanten ontvangen eenmalig een databundel van 1GB.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant