Yelp: handige recensie app!

Misschien ben je het wel eens tegengekomen op het internet: Yelp, de recensie website die wordt gebruikt voor restaurants, winkels en tal van andere zaken zoals: dokters, beautysalons, tandartsen, autogarages en nog veel meer.

Recensies op je smartphone of tablet

De website komt oorspronkelijk uit Amerika en is momenteel actief in 20 verschillende landen in vooral West-Europa. En sinds december 2010 beschikbaar in Nederland, maar de site heeft nog maar een beperkte bekendheid. Ook al wordt het in de randstad redelijk veel gebruikt.

Deze site verdiend echter meer gebruikers. Vooral in combinatie met de uitgebreide app voor iPhone en Android is Yelp een echte toevoeging in recensiewereld. Je zou Yelp kunnen zien als een combinatie van Foursquare (waar je kan ‘inchecken’ op verschillende locaties en dat delen met je vrienden) en de bekende dinersite Iens.nl (restaurantrecensies van bezoekers). Via de applicatie van Yelp kan je recensies achter laten, maar ook ‘inchecken’ en dat delen met je vrienden. Heb jij ergens de meeste check-ins dan wordt dat jouw zogenaamde hertogdom.

Het leuke van Yelp is dat je niet alleen recensies van restaurant en cafés kan zien, maar ook kan kijken hoe de kinderopvang om de hoek is en dat maakt het zeer omvangrijk en extra interessant!

Yelp is echter niet alleen maar een plek waar je recensies kan lezen en plaatsen. Het is ook een plek waar je nieuwe mensen kan ontmoeten via het forum, de recensies liken en doorsturen via Facebook en evenementen kan aanmaken. Kortom, één grote sociale broedplaats!

Hier de functies op een rijtje:

  • Vind de beste en leukste spots bij jou in de buurt.
  • Recensies lezen en schrijven in onder andere de categorieën: Winkelen, eten, uitgaansleven, bars, cafes, mode, eetcafes, beauty & spa’s, hotels & reizen, gezondheid en medisch, alles voor je huis, auto-industrie, financiele diensten en ontroerend goed.
  • Recensies beoordelen, was de recensie handig, cool, grappig?
  • Foto’s beoordelen, was deze behulpzaam?
  • Vrienden zoeken en maken op het forum. Zoek makkelijk je vrienden op via Facebook en Twitter en kijk op het forum bij jou in de buurt om te discussiëren over de laatste ins en outs.
  • Evenementen in de buurt bekijken, aanmaken en bezoeken.
  • De app, met dezelfde functies als de website maar ook een incheck functie a la Foursquare en Facebook Places.
  • Tal van andere opties, waaronder like-functies, een monocle en nog veel meer

Genoeg opties en daarnaast een degelijke navigatie, waardoor alles simpel en logisch werkt. Nog negatieve punten? Weinig, alleen de vormgeving ziet er vrij simpel uit. Dat mag best wat gelikter, maar misschien zorgt deze uitstraling wel voor de heldere navigatie en makkelijke werking. Al met een al een prima recensie app voor op je smartphone of tablet. Ik ben hoe dan ook enthousiast en hoop jullie snel tegen te komen op Yelp! Heb je nog vragen of opmerkingen? Reageer hieronder.

Bezoek de website en download de Yelp app voor Android en Apple!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant