World Mobile Congress 2013

Het World Mobile Congress 2013 in Barcelona is weer voorbij. Tijdens het belangrijkste congres van het jaar op telecomgebied  zijn er tal van nieuwe producten gelanceerd en aangekondigd. Welke producten staken er dit jaar bovenuit? Een overzicht.

Nokia 720
Deze Nokia werd gepresenteerd samen het Lumia instapmodel 520 en is een toestel met middelmatige specificaties, een goede prijs-kwaliteitverhouding, prima camera en vooral een heel mooi en dun design. Wil je meer weten over deze Lumia en de andere Nokia lanceringen?  Lees dan het uitgebreide verslag.

Sony Xperia Tablet Z
Over de tabletversie van Xperia Z smartphone is al een heel artikel geschreven ( Hier). Ben je niet geïnteresseerd in het hele artikel? Dit is de Xperia Tablet Z in kernwoorden: stof-en waterdicht, 10-inch, helder, slank, licht, goed geluid, snel, nog geen lanceerdatum.

LG Optimus Pro
Een nieuwe ‘Phablet’ (megascherm van 5,5 inch) verschijnt hiermee aan de horizon. Een toestel dat qua hardware meespeelt in de hoogste regionen dankzij een scherm met hoge pixeldichtheid (401 ppi) en een krachtige processor (quadcore processor, 1,7 Ghz). De telefoon is daarnaast geoptimaliseerd voor 4G en heeft een goede camera (13 megapixels). Met deze specificaties, de minimalistische body en interessante nieuwe software gaat deze LG h hoge ogen gooien in het aankomende kwartaal.

Firefox OS
Het open-source besturingssysteem Firefox van Mozilla brengt twee low-end telefoons van ZTE en Alcatel op de markt. Het besturingssysteem maakt het gebruiken van applicaties heel makkelijk. Alle apps op Firefox zijn namelijk webapplicaties die je makkelijk kan overnemen van andere systemen. Het ‘open’ applicatiesysteem is niet de enige vernieuwing van Firefox zo willen zo ook betalingen van applicaties laten lopen via de telefoonfactuur.  Mede door de goedkope telefoons zal het besturingssysteem voorlopig nog niet in Nederland beschikbaar zijn.

EyeVerify
Het veilig houden van jouw persoonlijke informatie wordt steeds belangrijker. Zogenaamde irisscans spreken tot de verbeelding bij wijze van een ultiem wachtwoord. Eye Verify probeert dit naar de smartphone te brengen. Het zit nu nog in een vroege fase van ontwikkeling, benieuwd hoe dit project gaat vorderen. Hieronder zie je hoe het zou moeten werken.

Huawei  Ascend P2
De P2 is nieuwe vlaggenschip van de Chinese fabrikant Huawei en één  van de grootste smartphone aankondigingen van het congres. Het toestel is licht, opvallend dun (8,4mm) en heeft een 4,7 inch scherm  (resolutie 1280 x 720). De resolutie valt een beetje tegen, de meeste andere nieuwe toptoestellen hebben een full HD 1080 scherm.

De P2 herbergt een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1,5 Ghz. Het zal nog onafhankelijk getest moeten worden, maar volgens de tests van Huawei is de P2 ’s werelds snelste telefoon. Halverwege dit kalenderjaar zal het toestel wereldwijd in de schappen liggen en kunnen we zien wat hij waard is tussen de concurrenten.

Naar welke van deze producten van World Mobile Congress 2013 kijk jij het meeste uit?

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant