Snel door je data heen? Zet Wi-Fi assistentie uit!

iPhone gebruikers die afgelopen maand over gegaan zijn op iOS 9, kunnen er last van hebben dat ze sneller door de databundel gaan. Apple heeft in de nieuwe updates namelijk Wi-Fi assistentie verstopt, waardoor de telefoon automatisch van Wi-Fi naar 3G/4G springt. Maar ook Samsung heeft een soortgelijke functie in haar smartphones. Lees hieronder hoe je het uit moet zetten. 

 

Wat is Wi-Fi assistentie?

Wi-Fi assistentie (of Slimme Netwerkwissel bij Samsung smartphones) is een functie waarbij de telefoon bepaalt of de Wi-Fi verbinding sterk genoeg is om mee te kunnen internetten. Deze functie staat zowel bij Apple smartphones als Samsung Galaxy smartphones standaard aan. Het voordeel hiervan is dat je altijd snel internet hebt, maar het kan wel flink in de kosten lopen als je maar een bundel van 500 MB hebt. Gelukkig kun je deze functie ook uitzetten!

 

Wi-Fi assistentie uitzetten op iPhone

Zie hieronder hoe je Wi-Fi assistentie uitzet op de iPhone 6s, maar dit werkt ook op de iPhone 6 en oudere modellen met iOS 9 en hoger:

3 telefoons

 

 

Slimme netwerkwissel uitzetten op de Samsung

Zie hieronder hoe je de Slimme Netwerkwissel uitzet op de Samsung Galaxy S6, maar dit werkt ook op veel andere Android smartphones met Android 5.0 of hoger:

Galaxy

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant