Kleding wassen met je smartphone?

Als we het hebben over ‘sexy apparaten’, dan is een wasmachine waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Een wasmachine heeft net als een koelkast niet de ‘heb’ factor; je hebt ze nodig, maar je kijkt er niet naar uit om een nieuwe te kopen! In tegendeel zelfs… Samsung brengt hier verandering in met de Samsung Crystal Blue EcoBubble: je kunt deze wasmachine namelijk besturen met je smartphone!

Domotica

Fabrikanten van elektronica richten zich steeds vaker op domotica. Dit is de integratie van technologie en diensten in apparatuur om de kwaliteit van wonen te bevorderen. Het woord is een samenvoeging van het Latijnse domus (huis) en informatica, maar wordt voor het gemak ook ’the internet of things‘ genoemd vanwege de vele apparaten die via het internet met elkaar communiceren. 

Onder domotica vallen verschillende apparaten die je met een smartphone kunt bedienen zoals de thermostaat, zonwering, thuisverlichting et cetera. Hier past kleding wassen met de smartphone ook prima tussen! Domotica maakt niet alleen het leven makkelijker; de heb-factor van ‘saaie producten’ wordt ook groter! Want wie wil er nou niet zijn smartphone als afstandsbediening gebruiken voor alles in huis?

Wassen met je smartphone

Met de Samsung Crystal Blue wasmachine kun je dus kleding wassen met je smartphone. Handig, want dan kun je de was draaien terwijl je bijvoorbeeld op het werk bent en plan je ‘m zo in dat de was net klaar is als je thuis komt. Dan ben je minder tijd bezig met de was, dat willen we allemaal toch?

afb wasmachine2

Met de Samsung Smart Washer app op je telefoon (Android/iOS) kun je de wasmachine op afstand besturen en volgen, waar je ook bent. De wasmachine is met Wi-Fi verbonden en geeft statusupdates over de wasmachine of droger. Je geeft op afstand door wanneer je een was wil draaien, welk programma je wil gebruiken en welke programma’s je het meest gebruikt. Als er een foutmelding is geeft de app gelijk mogelijke oplossingen door, zodat je geen handleiding meer nodig hebt.

Heb je geen telefoon bij de hand? Dan gebruik je simpelweg het touchscreen van de wasmachine. Ook het touchscreen laat met afbeeldingen zien welke wasprogramma’s er mogelijk zijn en wat je favoriete programma’s zijn, zodat je niet te lang bezig bent met de was. 

Kosten efficiënt

Het enige wat je bij deze wasmachine nog zelf moet doen is het inladen en leeg halen (waarom hebben ze daar nou geen app voor? 😉 ). De wasmachine heeft een slim doseringssysteem, zodat je maar eens per maand wasmiddel toe hoeft te voegen. Het apparaat meet de hoeveelheid was in de trommel en berekent zelf hoeveel wasmiddel nodig is voor je wasbeurt. Dankzij de ‘Ecobubble technologie‘ wast de machine met koud water even effectief als met warm water. Wassen wordt door deze machine niet alleen leuker, maar ook nog goedkoper!

Laat ik eerlijk wezen: wassen is niet mijn favoriete hobby, het is een ‘moetje’. Maar als je nu ook kleding kan wassen met je smartphone wordt het ineens heel wat anders! Ik ben zeer benieuwd welke volgende stappen er gezet worden in domotica. Hopelijk een apparaat dat op afstand kan strijken? Wat verwachten/hopen jullie?

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant