WappZapp: het nieuwe tv-kijken

Dankzij de enorme groei van video’s op het internet, de populariteit van video-on-demand en smartdevices is de tijd dat heel Nederland  braaf voor de buis zat wel een beetje voorbij. Er is vaak ook heel weinig op tv, toch? Op internet is er gelukkig heel veel te zien, maar daar is kiezen vaak lastig door het enorme aanbod. Dit is waar de app WappZapp te hulp schiet.

De app selecteert met een redactie elke dag ongeveer 20 interessante video’s van het web. Dit zijn films, documentaires, programma’s van uitzendinggemist, RTL XL, bijdrages van blogs en meer. Deze en andere interessante kanalen die je tegenkomt kan je toevoegen aan favorieten waardoor je een eigen kanaal opbouwt. Genoeg content die je kan bekijken op je iPhone of iPad, maar de app is ook te koppelen aan je TV of laptop mits deze in verbinding staat met internet (smart TV of Apple TV).

Naast verbinding met een groter scherm is ook koppelen met Facebook een optie, waardoor je ook in de gaten kan houden wat je vrienden leuk vinden. Voordat je al deze functionaliteiten in de vingers hebt zal je de app even goed door moeten spitten, maar na wat intensiever gebruik voelt alles simpel en logisch. Een uitvinding op het gebied van online video!

Investering
Wij zijn overigens niet de enige die enthousiast zijn over de app, ook Sanoma ziet kansen. Het mediabedrijf liet afgelopen week weten enkele tonnen te investeren in WappZapp. Sanoma investeerde eerder al in het innovatieve platform  Peerby. Sanoma liet in een persbericht waarom ze graag investeren: “Sanoma ziet veel kansen in online video. Er wordt steeds meer via het internet naar video gekeken en het aanbod is overweldigend. Wappzapp maakt het ontdekken en kijken van online video weer net zo eenvoudig en leuk als ouderwets zappen door tv-kanalen”, zegt investment director Herman Kienhuis.

De app heeft al 350.000 downloads en 100.000 vaste gebruikers, maar met behulp van de investering moet dat nog flink gaan groeien. Zo wordt er gewerkt aan een Androidversie en een redesign. Wij zijn in ieder geval heel enthousiast en benieuwd naar de volgende versie(s). Vanochtend was één van de oprichters ( Wienke Giezeman)bij Radio 1 te horen over WappZapp, hier vertelt hij meer over het product.

Wat vind jij van deze app? Kijk jij liever TV of online video?

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant