Voetbal volgen via je smartphone!

Kijk jij ook uit naar de Champions League wedstrijden van vanavond? En wil jij het voetbalnieuws altijd en overal volgen? Hieronder lichten wij twee apps uit voor je smartphone. De app van Voetbal International en de Telesport Voetbal app. Met deze mooie (Europese) voetbalweek voor de boeg is het toch fijn om helemaal up-to-date te blijven.

Voetbal International (VI)

Uiteraard heeft ook Nederlands grootste voetbal medium een eigen app. Hiervan bestaat een gratis versie en een betaalde (€2,69 per seizoen). Zoals je van VI mag verwachten is er vooral veel nieuws. Op de hoofdpagina vind je de headlines en het nieuws van de laatste 24 uur. Wil je een overzichtje van het laatste nieuws van jouw favoriete team? Dat kan ook, van alle teams in de Eredivisie, Jupiler League, Seria A, Primera Division, Premier League en de Bundesliga is een aparte pagina met daarin: nieuws en de eerstvolgende wedstrijden. Verder is er een uitgebreid overzicht van alle wedstrijden van de dag en zijn er talloze competities te bekijken.

Naast veel informatie en statistieken kan je ook met de VI Media aan de slag. Hierin staan enkele gratis te bekijken video’s van Sport 1, talloze fragmenten uit het televisie programma en daarnaast is er ook nog een VI Radio. De radio fragmenten zijn vooral nationale fragmenten van de VI verslaggevers en clubwatchers. De clubwatchers hebben doorgaans de laatste ins en outs van alle Nederlandse clubs en een duidelijke mening.

Met de betaalde app krijg je ook geen toegang tot de alerts, transfers, selecties, voorbeschouwingen, opstellingen, wedstrijdverloop, rankings en tal van andere statistieken. Dit zijn vooral opties als je altijd overal tot in detail overzicht van wil hebben, maar voor de gemiddelde voetbalfan niet perse nodig. Je hebt namelijk al een behoorlijke sloot aan informatie en opties met de gratis versie. Neemt niet weg dat die extra opties wel leuk zijn om te gebruiken.


Telesport Voetbal app

Ook de grootste krant van het land heeft een heuse voetbalapplicatie. Net als de VI is hier eindeloos veel nieuws te vinden voor binnenlands en buitenlands nieuws, standen en programma’s. Daarnaast is het nieuws per club makkelijk op te vragen, maar ook per selectie of per speler! De telesport app is geheel gratis en heeft voor ongeveer alles een alert (ook voor tal van buitenlandse competities), die je makkelijk uit en aan kan zetten.

Voor extra informatie selecteer dan een specifieke wedstrijd, team of speler. Selecteer bijvoorbeeld Manchester City- Ajax en je krijgt tot in detail beschreven wat de omstandigheden in het stadion zijn, wat de opstelling is, de stand in de poule, topscores en de laatste statistieken van de wedstrijd. Ook kan je zien hoe de uitslag voorspelt wordt door de gebruikers via Facebook en kan je uiteraard zelf meestemmen. Een leuke sociale plug-in!

Het enige wat de app van Telesport nog mist is media. Hier geen video’s of audiofragmenten. Maar als je bijvoorbeeld benieuwd bent hoeveel mensen er in het stadion van FC Nordsjaelland kunnen (in het Farum Park passen 10.100 mensen)en tal van andere statistieken wil weten dan is dit een leuke app. Ook het voorspellen van wedstrijden via Facebook is een leuke en vindingrijke optie.Conclusie

Twee apps met beide hun eigen kracht. De app van VI is het meest uitgebreid mits je voor de betaalde versie gaat en heeft een iets fijnere navigatie en heldere vormgeving dan die van Telesport. De app van Telesport is ook zeer uitgebreid, is gratis (daardoor ook wat reclame), heeft een leuke voorspelfunctie, maar mist de media die VI wel heeft.

Ik raad aan om allebei de apps te downloaden, zodat je het een met het ander kan aanvullen en daardoor hoef je niet perse voor de betaalde VI te kiezen. Zo kan je de alerts van de Telesport app gebruiken en de video’s van VI bekijken. Voor het nieuws moet je zelf bekijken wat voor jou het fijnste werkt. Ik ga persoonlijk voor de VI app, omdat het iets overzichtelijker is. De apps zijn beschikbaar in de Play store voor Android en de Appstore voor Apple.

Weet jij een nog veel betere app? Of heb jij nog een ander optie ontdekt? Wij horen graag jouw mening. Reageer hieronder!

Share


Over de auteur

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis. Twitter @Doev


4 reacties op Voetbal volgen via je smartphone!

 1. Gerard zegt:

  Hi,

  Ik mis de eredivisie live app!
  Deze heeft ook livewedstrijden

  Groet

 2. Martijn @ https://twitter.com/Doev zegt:

  Hallo Gerard,

  Dat is inderdaad ook een goed alternatief, misschien dat we die binnenkort ook nog onder de loep nemen. Deze app moet het vooral hebben van de grote hoeveelheid samenvattingen en live-wedstrijden.

  Bedankt voor je aanvulling Gerard!

  Groet,

  Martijn

 3. Ronald zegt:

  De app van VI is gebruikersvriendelijker, voor de betaalde versie krijg je weer net te weinig voor terug. Ik zou er alleen geld voor over hebben, als ik bijvoorbeeld live de wedstrijden zou kunnen zien.

  Liveuitslagen app is ook een aanrader mocht je geintresseerd zijn in het amateurvoetbal, uitslagen kun je live volgen.

  Goed stuk Martijn!

 4. Bert zegt:

  Hallo,

  Eredivisie live is een superapp!
  Binnenkort ook super relaxed om terug te kijken naar wedstrijden in de trein.

  groet,

  Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*

Top ↑
 • Nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Volg Phone House online

  Volg Phone House op Facebook   Volg Phone House op Twitter   Volg Phone House op GooglePlus  

 • Verder lezen

  Bezoek de Phone House Webshop
  Doe de verlengingscheck
  Phone House op Twitter

 • Volg ons op Facebook!