Vakantietips voor je smartphone

Nog eventjes en dan begint voor veel mensen de vakantieperiode. Wij nemen daarop alvast een voorschot met de beste vakantietips voor je smartphone op het gebied van apps, telefoons,accessoires en andere zaken die je kunnen helpen in de vakantietijd.

Vine
Vine is eind januari gelanceerd onder de vleugels van Twitter en is hard op weg een klassieker te worden! Met  de app Vine maak je video’s van maximaal 6 seconden die je heel simpel kan delen met je vrienden.

Het opnemen van een filmpje is erg gemakkelijk: raak het scherm aan en de opname begint te lopen, laat los en je opname pauzeert.  Door de opname/pauze manier van filmen monteer je al tijdens de opname en kan iedereen heel simpel creatieve filmpjes maken. Uiteraard zijn deze filmpjes razendsnel te delen op de andere sociale netwerken. Hier een voorbeeld van een knap gemaakte Vine met fruit (klik op de afbeelding):

Met Vine kun je tijdens je vakantie de thuisblijvers dus nog jaloerser maken door snel en  gemakkelijk bewegende beelden te delen.

Mobiel internet in het buitenland
De meeste mensen in Nederland hebben een abonnement waar een bepaald aantal MB mobiele data aan verbonden zit. Helaas is deze data in het buitenland niet geldig. Dit betekent dus dat het gebruik van internet op je mobiel in het buitenland extra geld kost. Gelukkig kun je dit zelf makkelijk onder controle houden door de functie data roaming op je smartphone uit te zetten.

De meeste providers in Nederland waarschuwen je wanneer je bijvoorbeeld uit het vliegtuig stapt met een sms’je waarin staat wat de kosten zijn voor mobiel internet in het betreffende land.  Uiteraard hebben alle providers ook speciale abonnementen voor mobiel internet  in het buitenland. Wil jij weten welke mogelijkheden jouw provider je biedt? Loop dan eens een van onze winkels binnen om je van advies te voorzien.

Tripadvisor
Voor deze app hebben al een flink aantal doorgewinterde reizigers hun ervaringen gedeeld. Het resultaat daarvan is een optimale digitale reisgids. Deze app die vanuit Google Play en de App store te downloaden is werkt zowel offline als online. Voordat je op vakantie gaat kun je een gedeelte van het brede scala aan tours, reviews en plattegronden waarvan je gebruik wilt maken alvast downloaden. Op die manier kun je ook optimaal van de app gebruiken zonder continu mobiel internet aan te hebben staan.  Naast handig en praktisch is Tripadvisor ook sociaal aangezien je bij iedere plek die je bezoekt ook checkins en foto’s kan toevoegen via Facebook en Twitter.

Help! Een lege accu!
Zelfs in het dagelijks leven in Nederland is een beperkte batterij duur al vaak een bron van ergernis. Nu heb je vooral tijdens een avontuurlijke vakantie niet altijd elektriciteit tot je beschikking. Nu zijn hier gelukkig wel  een aantal oplossingen voor te bedenken. Ben jij bijvoorbeeld van plan om een roadtrip te maken is een universele auto-oplader een prima oplossing. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een externe batterij aan te schaffen. Deze kun je gewoon thuis opladen en aan je telefoon koppelen als je eigen batterij leeg is. Zoals je van ons gewend bent staan onze adviseurs klaar om alle opties toe te lichten. Natuurlijk kun je ook op onze website terecht voor een actueel overzicht van  onze accessoires.

LTE(4G)
Je zult vast wel eens gehoord hebben van 4G of LTE.  Met deze supersnelle mobiele internetverbinding kun je nog beter gebruik maken van de op deze pagina genoemde apps. Het downloaden van filmpjes gaat veel sneller ook het posten van Instagram foto’s op Facebook gaat ook een stuk makkelijker. Een ander voordeel is dat je ook op plekken waar het heel druk is nog steeds een goed bereik hebt. Mocht je dus vakantie vieren in eigen land dan zorgt het 4g netwerk ervoor dat je overal en altijd beschikt over snel internet.

Om af te sluiten nog een aantal leuke weetjes.

Wist je dat?

– Nederlanders tijdens hun vakantie gemiddeld 45min per dag online zijn?

– De  Sony Xperia Tablet Z niet kapot gaat als hij in het zwembad valt?

– 1 op de 4 Nederlanders aangeeft een tweede telefoon te hebben voor op vakantie?

– 77% van mensen liever een trouwring verliest dan een smartphone?

– 44% van de vakantiegangers zich niet op zijn of haar gemak voelt zonder smartphone met internet?

Heb jij nog goede tips voor de vakantie? Laat het ons weten!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant