Trucjes voor whatsapp

trucjes voor WhatsApp

We gebruiken dagelijks WhatsApp en versturen ontelbare appjes. Kun jij je nog voorstellen dat je berichtjes alleen maar via SMS verstuurde? Toch kent bijna niemand alle ins en outs van WhatsApp. Gelukkig hebben wij het voor je uitgezocht. Er zijn namelijk een heleboel trucjes voor WhatsApp waardoor jouw leven een stuk makkelijker wordt!

1. Berichten verwijderen voordat de ander deze gelezen heeft

Oh oh je hebt dat ene appje verstuurd naar je crush en je hebt er toch spijt van.. Goed nieuws! Je hebt namelijk 4.096 seconden om een WhatsApp-berichtje te verwijderen. Hoe je dit doet? Je houdt simpelweg het bericht dat je wilt verwijderen even vast en tikt op de prullenbak en op ‘Verwijder voor iedereen’.

2. Belangrijke gesprekken bovenaan

Bij sommige belangrijke gesprekken wil je snel bij kunnen. Met WhatsApp kun je bepaalde gesprekken vastzetten om ze zo supersnel terug te vinden. Deze gesprekken zijn te herkennen aan de punaise. Ook kun je belangrijke berichten markeren. Houd een bericht even vast en tik op de ster. Deze berichten vind je vervolgens terug bij instellingen. Dit is handig als er bijvoorbeeld een afspraak of nuttige informatie instaat.

3. Houd appjes privé

Wil je niet dat de inhoud van een appje op je startscherm verschijnt wanneer je je moeder vakantiefoto’s van de vorige vakantie laat zien? Zet dan de functie ‘toon voorvertoning’ uit. Dit doe je door naar instellingen à meldingen te gaan en dan de schakelaar achter toon voorvertoning uit te zetten.

4. Citeer berichten

Citeer één specifiek bericht waarop je direct reageert om zo misverstanden te voorkomen. Wel zo handig in groepsgesprekken. Veeg over het bericht naar rechts en tik op het pijltje. Bij Android houd je het bericht even vast. Zo is het meteen duidelijk op wel bericht je reageert.

5. Tekst opmaken

Altijd al je tekst willen opmaken in WhatsApp? Dat kan ook gewoon? Zet voor en achter de tekst die je wilt opmaken een asterisk (*), underscore (_) of tilde (~). Je krijgt dan: *Phone House* , _Phone House_ en ~Phone House~. Hierdoor kun je bepaalde zaken net wat beter benadrukken.

6. Makkelijker Appen via je computer

Ben je op het werk en wil je niet je telefoon erbij pakken? Of vind je typen via je telefoon niet handig? Gebruik dan WhatsApp op je computer. Dit is ontzettend handig. Dit doe je door naar web.whatsapp.com te gaan en vervolgens naar je mobiel naar instellingen à whatsapp web aan te klikken. Scan de QR-code en voila je kunt appen op je computer!

7. Vliegtuigmodus voor stiekem berichtjes lezen

Je wilt een berichtje wel lezen, maar dit niet laten merken aan de verzender. Zet dan de vliegtuigmodus van je smartphone aan voordat je het gesprek opent. Er worden dan geen vinkjes verstuurd. Zet de vliegtuigmodus weer uit wanneer je het gesprek weer gesloten hebt.

Welke van deze tips ga jij gebruiken?

Share

Ook interessant