TOP5: Touchscreen handschoenen voor Smartphone en Tablet

De herfst heeft zijn intrede gedaan en ook de klok is alweer een uur terug. Dat betekent dat het koud wordt (of eigenlijk al is) en dus worden de sjaals, mutsen en handschoen van zolder gehaald. Sinds een aantal jaar ondervinden veel mensen echter een nadeel aan handschoenen: je kan je telefoon (en tablet) er niet mee bedienen. De touchscreens van tegenwoordig maken gebruik van elektrische lading en met normale handschoenen werkt dat niet optimaal. Om die reden zijn er steeds meer fabrikanten die speciale touchscreen handschoenen ontwikkelen voor het gebruik van je smartphone of andere touchscreen apparaten. Hieronder een top 5.

5. Digits (Quirky)

Dit zijn geen touchscreen handschoenen, maar siliconen pinnetjes die je kan bevestigen aan je handschoenen. Prik een klein pinnetje door je handschoen en bevestig dit vervolgens aan de andere kant. Je ontvangt ze in viervoud zodat je ze ook voor meerdere paren kan gebruiken of aan een van je vrienden kan geven. Op zich slim bedacht, maar helaas niet voor alle handschoenen toepasbaar en daarnaast zit het ook niet heel lekker. Simpele en slimme oplossing, maar doordat het niet volledig integreert met de handschoen ietwat onhandig. Digits zijn te koop via Quirky.com en kosten 12 dollar (4-pack).

 

 

 

 

 

4. Etips (North Face)

Mooi vormgegeven handschoenen en een duim en wijsvinger die geschikt zijn voor al je touchscreen gadgets. Hier zit wat zilver in gestopt om te zorgen voor de elektrische lading die nodig is voor de bediening. Het werkt goed alleen een beetje jammer dat je alleen de duim en wijsvinger kan gebruiken, vooral bij in of-uitzoomen onhandig. Ik hoorde in mijn omgeving ook dat de wijsvinger snel slijt, zonde. Er is een heren en dames-versie beschikbaar in de kleuren zwart en donkerblauw. Een paar North Face Etips kost 36 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. iTouch Gloves

Voor een luxer model ga je naar fabrikant iTouch Gloves, zij maken hoogwaardige modellen van leer en wol. De chique oplossing. Staat goed bij je maatpak en werkt daarnaast ook uitstekend. Heel mooi, maar daar betaal je wel voor. De prijzen variëren van 60 dollar tot 195 dollar, afhankelijk van het materiaal. Op de website van iTouch Gloves kan je de gehele serie handschoenen bekijken.


 

 

 

 

 

 

 

 

 


2. Agloves

De Amerikaanse fabrikant Agloves.com maakt degelijke handschoenen en hebben daarmee al meerdere prijzen gewonnen voor hun accuratesse. Het zijn simpele handschoenen, beschikbaar in meerdere versies. De Orginals kosten $19,99 en hiermee kan je alle tien je vingers gebruiken. De Sport versie kost $ 24,99 en ziet er praktisch hetzelfde uit als de Originals. De sport versie is alleen winddicht en daarnaast kan je de hele handpalm gebruiken bij het typen en touchen. Tot slot is er ook nog de Grip versie ($29,99) die aan de binnenkant gripvlakken heeft om ervoor te zorgen dat je telefoon minder snel uit je hand glijdt. De Agloves zijn allemaal beschikbaar in dezelfde zwart/grijze kleur.

 


 

 

 

 

1. Touchscreen Gloves (Mujjo)

Tot slot handschoenen van het Nederlandse (!) Mujjo. Net als bij de handschoenen van Agloves kan je met deze handschoenen niet alleen de vingertoppen, maar door het zilverdraad dat in de gehele handschoen zit verwerkt de hele hand gebruiken voor het scherm. De handschoen zit door zijn elasticiteit fijn om je hand en ze zijn mooi dun, maar ook heerlijk warm. Een goede fit en ook nog beschikbaar in meerdere kleuren: zwart, grijs, zandsteen, coraal roze en lavender. Voor mij de ideale handschoen en vanaf vandaag is de nieuwe lijn Touchscreen Gloves voor € 24,99 te bestellen bij Mujjo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je geen behoefte hebt aan al deze producten en graag je eigen handschoen wil blijven gebruiken kan je ook nog kiezen voor de simpele en goedkope oplossing: het afknippen van de vingertoppen, werkt ook prima!

Weet jij nog een veel beter product? Reageren kan onderaan.

 

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant