TomTom Taxi app

Vooral in de grote steden wil het nog wel eens een probleem zijn; het nemen van een Taxi. Onvriendelijke chauffeurs en een flinke omweg zijn de meest gehoorde klachten. De nieuwe app van TomTom (TomTom Taxi) probeert daar wat verandering in te brengen. Hiermee kan je namelijk op een betrouwbare manier een taxi bestellen en ben je als het goed is binnen een paar minuten geholpen. Het is snel, maar het is ook een stuk persoonlijker en inzichtelijker dan normaal. Je ziet namelijk in de applicatie welke taxichauffeur je komt ophalen en kan ook zien of deze als ‘vertrouwd’ wordt gezien. Een taxichauffeur kan deze ‘titel’ verdienen als passagiers de chauffeur positief beoordelen met de ‘vertrouwd’ button.

Een mooie motivatie voor de chauffeur om zijn best te doen en voor jou wordt het inzichtelijk of iemand te vertrouwen is, een win-win situatie. Mocht iemand juist niet betrouwbaar zijn dan kan je dat ook aangeven, al zullen andere gebruikers dat niet zien.

In de app kan je ook zien wat de snelste route is, dus als de chauffeur omrijdt zie je dit op je kaartje. En dat kan de taxichauffeur beter niet doen als hij vaker geboekt wil worden. Momenteel is de applicatie alleen nog te downloaden voor iPhone en taxi’s alleen te bestellen in Rotterdam en Amsterdam. Volgens TomTom wordt er echter al snel uitgebreid. De Android-versie zit er aan te komen en ook andere steden zijn binnenkort beschikbaar.

Andere gebruikersopties zullen de applicatie in de toekomst alleen maar beter en leuker maken. Zo is er op de website van de app te zien dat je ook chauffeurs kan delen en aanbevelen aan vrienden en meteen online kan betalen. Leuk, praktisch en je betaald niet meer dan normaal. Dit is wel het geval is bij de luxieuze taxiservice Uber dat onlangs is komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Je betaald bij Uber wat meer, maar daar krijg je ook wel extra comfort en service voor. Uber is dan ook meer een echte taxicentrale en geen losse applicatie zoals TomTom Taxi.

Voor de Taxi app van TomTom kan elke taxicentrale zich aanmelden. Als taxichauffeur betaal je een deel van de inkomsten (tussen de 1 en 1,5 euro per rit) aan TomTom. Hopelijk kunnen de taxichauffeurs en passagiers profiteren van deze nieuwe applicatie. Mij lijkt het een goede ontwikkeling. Binnenkort maar eens proberen na een avondje uit!

Wat is jouw ervaring met taxichauffeurs? Wel eens omgereden, te veel betaald of onvriendelijk behandeld?

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant