Tips voor de reizigers

tips voor de reizigers

The summer is magic! En als het goed is heb je samen met veel andere Nederlanders je vakantie geboekt. Ga je ver weg of kamperen in Europa? Bij een vakantie in het buitenland komt natuurlijk wat meer kijken dan een vakantie in Nederland. Wij geven deze week tips voor iedereen die dit jaar op vakantie in het buitenland gaat.

voor de reizigers

Handige apps

Google Translate Bubbu - AndroidBubba - Apple
Wanneer je in het buitenland op vakantie gaat kun je te maken krijgen met een taalbarrière. Denk je een heerlijke pasta met kip te bestellen, en je krijgt iets totaal anders. De oplossing hiervoor: de Google Translate-app. Je richt de camera op de tekst en Google Translate vertaalt dan de menukaart voor je.  Wel zo handig dus. Ook kun je tweetalige gesprekken vertalen door middel van de microfoon in je smartphone. Zo weet je precies wat iemand tegen je zegt en kun jij ook precies bestellen wat jij wilt.

tips voor de reizigers

Spotted By Locals Bubbu - AndroidBubba - Apple
Ontdek de meest onbekende en bijzondere plekjes met de app Spotted By Locals. Deze app verzamelt tips van reizigers en locals en laat precies zien wat er te doen is naast alle bekende bezienswaardigheden. Een stadsgids kost €4,49 en laat je zien wat er te doen en te zien is naast alle toeristische hotspots.

tips voor de reizigers

VakantieBieb Bubbu - AndroidBubba - Apple
Ben je een boekenliefhebber, maar heb je niet de ruimte in je koffer om jouw favoriete boeken mee te nemen? Dan biedt de app VakantieBieb de oplossing. Dankzij deze app kun je meer dan 60 gratis e-books lezen op je smartphone of tablet. Deze app bespaart je dus een heleboel ruimte en gesjouw.. een must have voor de boekenliefhebber die op vakantie in het buitenland gaat.

tips voor de reizigers

Ben je op zoek naar nog meer leuke zomer-apps? Lees dan vooral dit blogartikel!

Data-besparende tips voor in het buitenland

Ook op vakantie wil je natuurlijk het liefst zo veel mogelijk op de hoogte blijven van het nieuws en de laatste aflevering van Game of Thrones streamen. Toch heb je niet altijd onbeperkt data wanneer je op reis bent. Hieronder vind je een aantal tips om het maximale uit jouw data te halen.

Buitenlandbundel
Bij Phone House vind je van verschillende providers speciale buitenlandbundels. Hiermee kun je in het buitenland goedkoper bellen of internetten. Hiermee betaal je dus nooit kapitalen voor het internet. Ook vind je bij ons speciale acties waarmee jij op vakantie een heleboel kunt besparen!

Gebruik zo veel mogelijk wifi
Gelukkig hebben de meeste hotels, campings, appartementen en restaurants wifi. Probeer zo veel mogelijk wifi te gebruiken wanneer je op vakantie in het buitenland bent. Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van openbare wifi-netwerken zonder wachtwoord. Jouw gegevens zijn namelijk niet altijd veilig wanneer je gebruik maakt van een openbaar wifi-netwerk.. Ga dus geen bankzaken doen wanneer je bent verbonden met openbare wifi.

Zet automatisch updaten uit
Vaak worden apps op je smartphone automatisch geüpdatet. Deze handige functie maakt gebruik van internet. Wanneer je op vakantie bent kun je deze optie dus het beste uitzetten om data te besparen. Ook kun je instellen dat apps alleen geüpdatet worden wanneer je verbonden bent met wifi. Zo blijven je apps tijdens je vakantie wel up-to-date, maar verbruik je niet te veel data. Zet deze optie tijdens je vakantie uit om slapend internetverbruik te voorkomen.

voor de reizigers

Handige reisaccessoires

Wist je dat we bij Phone House ook enorm veel handige reisaccessoires voor jouw smartphone of tablet verkopen? Zo kun je onder andere gebruik maken van deze superhandige universal car houder. Met deze telefoonhouder klik je gemakkelijk jouw toestel vast. Dit is met name handig wanneer je wilt navigeren in het buitenland. Ook handsfree bellen gaat op deze manier veilig en erg eenvoudig.

Ook een autolader kan natuurlijk niet ontbreken wanneer je met de auto op vakantie gaat. Zo kun jij altijd onderweg jouw smartphone opladen. Je blijft dan toch bereikbaar en hoef je je geen zorgen te maken over de batterijduur van je telefoon wanneer je deze gebruikt om te navigeren.

vakantie in het buitenland

Sluit voor de zekerheid een verzekering af

Zelfs als je in Nederland blijft is het verstandig om een verzekering af te sluiten. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Je zal niet de eerste zijn waarbij een smartphone een duik in het zwembad of de zee maakt. Wist je dat er bijna één scherm per twee seconden breekt. De meest voorkomende oorzaak van schade aan een smartphone is het laten vallen van het toestel. Het vervangen van een scherm vaak prijzig. Daarom is het verstandig om een toestelverzekering af te sluiten zodat je verzekerd bent tegen val-, stoot- en waterschade. Een verzekering van SquareTrade biedt dan de oplossing. Zo kun jij onbezorgd genieten van jouw vakantie in Nederland.

voor de reizigers

Share

Ook interessant