Hoe de app Tiny Post groot werd

Onlangs werd bekend dat het grote recensie reisplatform TripAdvisor de app Tiny post overneemt, een nieuw hoofdstuk voor een app die stap voor stap een succes werd. Wat is dit voor app en hoe bereikte het deze toptransfer? Een overzicht in chronologische volgorde.

In november 2011 werd de app Tiny Review  gelanceerd.  Met de app is het de bedoeling dat je een recensie schrijft in je foto en dat in slecht drie regels. Dus je maakt bijvoorbeeld een foto van een kopje koffie bij de koffiezaak om de hoek en zet daarbij: “Beste koffie in de buurt”. De bedoeling is dat je mooie, artistieke foto’s krijgt en mensen in de buurt ook meteen zien waar ze een goeie kop koffie kunnen bemachtigen. Op onderstaande foto zie je enkele voorbeelden:

Omdat dit concept vrij beperkt was en drie regels toch wel erg kort is om een recensies te schrijven werd Tiny Review in de zomer van 2012 omgedoopt tot Tiny Post. Naast de naam werd de app volledig omgegooid en kreeg een veel toegankelijkere  opzet.  Het recensie  principe werd overboord gegooid en het concept wordt door de ontwikkelaars nu omschreven als ‘ verander je foto in een verhaal’ of zoals ik het zou beschrijven: ‘ Instagram meets Twitter’. De app is namelijk een stuk socialer geworden met followers,  hashtags, popular posts en een Hall of Tiny Fame. Daarnaast kan je jouw verhalende foto’s bewerken met filters en vervolgens plaatsen op Facebook, Twitter, Tumblr en Pinterest. Een genot om te gebruiken, hieronder het een voorbeeld van het nieuwe Tiny Post.

De app kreeg veel positieve aandacht op meerdere toonaangevende technologie blogs en begint te ruiken aan het grote publiek. Zoals gezegd ziet TripAdvisor de waarde in van dit bedrijf om hun sociale en mobiele markt uit te breiden. In een verklaring spreken ze over ” Een app die de mogelijkheden toont om reisfoto’s te combineren met social en mobiel”. Als onderdeel van zo’n groot bedrijf zal deze app vast nog flink gaan groeien en dat is meer dan terecht. Een leuke, makkelijke en creatieve applicatie. Hopelijk komt hij ook snel naar Android, dan kunnen er nog veel meer mensen kennis mee maken. Voor nu alleen nog op iPhone. Ik sluit af met een eigen Tiny Post.

Zelf al gebruikt? Deel jouw ervaring en foto’s met ons.

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant