Tinder, daten was nog nooit zo simpel

Tinder is een dating app die het leuk en gemakkelijk maakt om een geschikte date te vinden. De online datingmarkt bloeit ook in Nederland en er zijn talloze websites met uitgebreide profielen en eindeloze opties. Daten op je mobiel moet echter vooral simpel zijn en dat heeft Tinder goed begrepen.

De basis van Tinder
Het basisprincipe van Tinder is heel simpel en je kan razendsnel aan de slag. Bij het openen van de app krijg je direct een foto te zien van een potentiele date. Je kan deze persoon negeren door naar links te swipen of liken door naar rechts te vegen. Als de persoon die jij liked ook jou liked is er een match! Vanaf dat moment kan je in contact komen via de chatfunctie. Veel simpeler wordt het niet.

Voordat je iemand liked of negeert kan je maximaal 5 foto’s zien en overeenkomstige interesses bekijken. Deze interesses worden bepaald door je Facebook profiel waar je verplicht mee moet inloggen. Gelukkig is dat het enige wat Tinder met Facebook doet. Bij het inloggen belooft de app namelijk plechtig nooit iets namens jou te posten op Facebook, dat is wel zo fijn.

In een eerdere versie kreeg je personen uit alle leeftijdscategorieën, maar met de onlangs verschenen update wordt er alleen gezocht in jouw leeftijdszone. De app filter overigens niet alleen op leeftijd, maar ook op basis van plaats. Zo zijn je dates altijd in de buurt. Het filteren van leeftijd en plaats is erg handig, maar de nieuwe functie matchmaker vind ik een nog leukere toevoeging. Met de matchmaker kan je vrienden matchen die je rechtstreeks uit je Facebook-lijst plukt. Na uitnodiging ontvangen allebei de personen een berichtje en kunnen ze direct met elkaar chatten. Het chatten werkt lekker simpel en je kan met één druk op de knop uit het gesprek stappen.

Toegankelijk
De hele app zorgt ervoor dat daten heel erg ‘luchtig’ aanvoelt. Bij echte datingsites wordt het soms al gauw een beetje ongemakkelijk en zijn profielen soms ongeloofwaardig. Bij Tinder voelt het juist heel natuurgetrouw en toegankelijk.Voor het bedrijf Tinder is toegankelijkheid sowieso belangrijk en ze lieten doorschemeren dat het ontmoeten van mensen via een app helemaal niet specifiek voor een liefdesdate hoeft te zijn. Waarschijnlijk komen er in de toekomst ook apps waar mensen elkaar kunnen ontmoeten op basis van hun werk of als reizigers. 

Update: Facebookhumor
Dat mannen soms met behoorlijk “opmerkelijke” openingszinnen op de proppen komen  (en dat dames een stuk aderemmer worden als ze rustig over hun antwoorden na kunnen denken) zal voor niemand een verrassing zijn. Inmiddels is  Tinder in Nederland zo populair geworden dat er een aparte Facebook pagina is opgericht om de meest humoristische gesprekken publiekelijk te maken. Hieronder 2 voorbeelden, wil je uitgebreid lachen bezoek dan de  pagina zelf.

Voorbeeld 1

Voorbeeld 2

Concluderend kan ik zeggen dat Tinder gewoon een hele fijne app is die daten een open en toegankelijk gevoel geeft. Om af te sluiten kan je nog kijken naar de grappige video van de makers.

Heb jij Tinder al geprobeerd? Geef je mening hieronder.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant