Smartphone tips: Thuiswerken doe je zo

thuiswerken, bril, notebook, macbook

Velen van ons werken momenteel thuis, of zullen de komende tijd meer thuiswerken. Bij Phone House begrijpen we dat thuiswerken niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Om je hierbij te helpen hebben we een aantal handige smartphone gerelateerde tips voor je verzameld. Zo blijf je lekker productief, en kun jij het beste aan de slag!

1. Doe alsof je gewoon naar je werk gaat

Of je nu thuis werkt of op kantoor, werken doe je toch. De eerste tip is dan ook redelijk vanzelfsprekend, en niet per se gericht op smartphones. Door te doen alsof je naar je werk gaat behoud je het beste een routine voor jezelf. Dit zal je gedurende de dag helpen je concentratie te behouden, en zo je werk beter te doen. Neem je normaal gesproken om half 1 lunchpauze? Doe dit dan thuis ook. Het woord routine is in deze tijd je beste vriend. Vergeet ook niet goed te ontbijten ’s ochtends en je gewoon aan te kleden voordat je begint. Het klinkt misschien gek, maar de meeste mensen zijn in hun pyjama toch sneller geneigd om even achterover te gaan zitten en zijn vaak minder productief. Thuiswerken hoeft niet moeilijk te zijn!

2. Schakel de Nachtmodus / Donkere modus in

Het inschakelen van de donkere modus van je smartphone heeft een aantal voordelen. Zo worden je ogen minder snel moe, en kun je dus langer geconcentreerd werken. Ook is het gebruiken van de donkere modus op je smartphone minder afleidend voor je omgeving (handig wanneer je met meerdere mensen tegelijkertijd thuiswerkt). Deze functie is gemakkelijk in te schakelen op iPhones, en tegenwoordig ook beschikbaar op Android toestellen. Ben je benieuwd hoe je dit op je Android toestel doet? Je leest het in deze blog met Handige Samsung Tips. Volg voor Iphones de volgende instructie: Klik op de Instellingen App. Ga vervolgens naar Beeldscherm en Helderheid. Klik op Donker. That’s all folks!

thuiswerken, darkmode, laptop, smartphone

3. Forest – Stay Focused app

Deze app helpt je op een speelse manier beter te concentreren wanneer je moet thuiswerken. Je wordt namelijk beloond aan de hand van de tijd die jij gefocust blijft. Hoe het werkt? De app heet de Forest app, omdat je in zekere zin een bos aan het bouwen bent. Klinkt een beetje vreemd, toch? We leggen het je uit. Wanneer je de app opent plant je een virtuele boom. Deze boom blijft groeien zolang de app geopend blijft op je telefoon. Dit werkt uiteraard ook wanneer je je telefoon vergrendeld hebt. Wanneer jij een andere handeling op je telefoon uitvoert (zoals het beantwoorden van een appje of het openen van Instagram) stopt de boom met groeien.

Hoe vaker en langer jij je kunt concentreren, hoe voller en mooier je virtuele bos wordt. Het klinkt misschien gek, maar de app werkt echt! Op deze manier blijf je gemotiveerd om zo lang mogelijk van je telefoon af te blijven. Probeer het zelf maar eens!

4. Concentreer met Spotify

Spotify is je beste vriend tijdens deze thuiswerk periode. Speciaal voor studenten en mensen die thuiswerken heeft Spotify een aantal afspeellijsten samengesteld die je helpen te focussen. Veel van deze afspeellijsten bevatten instrumentale muziek. Of je nu een fan bent van elektronisch, akoestisch of juist klassiek, deze afspeellijsten zullen je helpen de focus te bewaren en helpen je om jezelf af te zonderen van de geluiden om je heen. Zoek simpelweg in de zoekbalk van Spotify naar genres of focus. Je krijgt dan vanzelf een uitgebreide verzameling afspeellijsten die je zullen helpen met thuiswerken!

Ook helpt het om muziek te luisteren met een koptelefoon of oortjes. Soms helpt het zelfs al om deze enkel op te zetten en geen muziek te draaien. Doordat je redelijk wat geluid buitensluit met jouw koptelefoon zul je merken dat je je al beter kunt concentreren dan voorheen. Benieuwd naar het aanbod audio accessoires van Phone House? Kijk dan hier.

5. Groepsgesprekken en Conference calls

Je werkt thuis, dus het hebben van een meeting met meerdere mensen is lastig. Toch is het handig als je je collega’s kunt spreken alsof je nog gewoon op kantoor bent. Er zijn een aantal manieren om een groepsgesprek of conference call te houden. In deze blog hebben we het over Microsoft Teams, en de mogelijkheid om met je smartphone een conference call te houden.

Microsoft Teams werkt uitstekend voor collega’s die elkaar op afstand willen bereiken. Erg handig wanneer thuiswerken noodzakelijk is. Het programma werkt als een soort Skype, waarbij je uitstekende videocalls kunt maken. De optie om met meerdere collega’s tegelijk een groepsgesprek te beginnen werkt erg goed. Ook kun je gemakkelijk bestanden naar elkaar sturen, en is de Microsoft Teams app op je computer gekoppeld aan jouw Outlook agenda. Je stelt gemakkelijk verschillende teams samen, waardoor overleg plegen tijdens het thuiswerken een eitje wordt. Microsoft Teams is echt een aanrader!

Conference calls pleeg je gemakkelijk met je smartphone. Je hoeft hier dus geen aparte app voor te downloaden. Het is veilig, en voor thuiswerken werkt het als een trein. Dit soort calls zijn uitermate geschikt voor kort overleg. Je hoeft niemand te vragen eerst een app te installeren, en het kan met iedere smartphone. Het werkt simpel. Je belt eerst de eerste deelnemer. Nadat deze persoon heeft opgenomen druk je op ‘deelnemer toevoegen’. De eerste deelnemer schiet dan automatisch in de wacht, terwijl jij meerdere deelnemers toevoegt. Vervolgens druk je dan op ‘merge’ of ‘samenvoegen’, waardoor je de gesprekken met elkaar samenvoegt. Dit blijf je doen totdat iedereen aan de call deelneemt. Zo wordt thuiswerken wel erg gemakkelijk!

6. Vrijmibo met Houseparty!

Het leukste aan de werkweek is misschien toch wel dat hij voorbij is. Dan bedoelen we natuurlijk niet dat je werk niet leuk is, maar dat het tijd is voor de vrijdag middag borrel! Wellicht had je deze nog niet op je werk. Dan is dit het uitgelezen moment om die te introduceren! Met de Housaparty app kun je namelijk gemakkelijk én leuk videobellen. Je kunt met in totaal 8 mensen tegelijk videobellen, en door de slimme interface kun je iedereen tegelijkertijd zien. Het leuke aan Houseparty is dat je tegelijkertijd met je collega’s (of vrienden, want hé, die zitten ook thuis) spelletjes kunt spelen. Perfect om zo vanuit huis, individueel, met de nodige afstand, de vrijdag middag borrel te organiseren. Pak maar vast een drankje en ga lekker achteruit zitten. Klaar? Borrelen maar!

thuiswerken, happy, phone, macbook, man, smile

Wat vond jij van deze smartphone tips voor thuiswerken? Laat het ons weten in de reacties onder deze blog, of via Facebook. Deze tips zijn uiteraard ook geschikt voor laptop’s en pc’s. Bij Phone House helpen we graag onze community van smartphone enthousiasten en vaste lezers. Heb jij dus nog handige tips of tricks die thuiswerken makkelijker maken, of wil jij ons graag vertellen hoe jij creatief omgaat met thuiswerken? Laat het ons weten, en maak deel uit van de Phone House community!

Share

Annemieke Roozeboom

is de Social Media marketeer voor Phone House en een van onze top notch blog-schrijvers. Met een passie voor technologie, schrijven en memes creëert zij telkens weer nieuwsartikelen met relevante informatie waar jij als lezer je voordeel mee kan doen! Vragen, ideeën, verbeterpunten? Altijd welkom! Stel ze via het Facebook of Instagram kanaal en help ons jouw ervaring nog beter te maken.

Ook interessant