Thuisafgehaald, je maaltijd delen met de buurt

We probeerden de website Thuisafgehaald, voor hongerige afhalers en fanatieke hobbykoks. De tagline van de website zegt het al:  ”Thuisafgehaald maakt het delen van maaltijden makkelijk” en  is een plek die dient als ‘virtueel kookplein’. Via de website kan je als (amateur)kok gerechten aanbieden voor de mensen in de buurt. Heb je geen zin om te koken en wil je juist afhalen? Geen probleem. Om de website vul je simpelweg je plaats of postcode in en je ziet meteen waar er eten is af te halen. Het plaatsen van een verzoek kan ook, dan klik je op één van de gerechten in het ‘menu’ van de kok.

Thuisafgehaald bestaat nu bijna een jaar en kreeg al behoorlijk wat aandacht in verschillende media, onder andere in De Wereld Draait Door, De Telegraaf, het AD en het Jeugdjournaal. Hieronder zie je de uitleg van oprichtster Marieke bij DWDD.

Een mooi concept om te gebruiken als app, maar helaas is daar momenteel nog geen geld voor. Dat belemmerde mij en  Peter niet om Thuisafgehaald te testen als ‘afhalers’. Nadat ik een profiel had aangemaakt zocht ik wat rond en reserveerde een maaltijd bij Adams Appels in Amsterdam-oost. Ik kreeg een Milanese  Osso Bucco mee van de erg vriendelijke chef Tawfik die naast thuiskok ook actief is als cateraar. Nadat Tawfik mij al een stukje had laten proeven nam ik vol verwachting twee porties mee. Het vlees was erg lekker en samen met de pasta die erbij zat meer dan voldoende. Dezelfde avond kreeg ik nog een mailtje met het verzoek om de chef te bedanken en dat deed ik met plezier! We waren blij verrast over hoe makkelijk het is om in contact te komen met een kok en over de kwaliteit van het eten. De keuze uit thuiskoks is in de steden redelijk groot en veel koks hebben al enkele beoordelingen. Hieronder zie je het gerecht dat wij afhaalden en  hier kan je zien hoe de maaltijd werd verorberd.


Peerby
Naast Thuisafgehaald zijn er nog meer leuke soortgelijke websites/apps. De  Nederlandse app  Peerby is er daar één van, net als Thuisafgehaald probeert Peerby de band tussen buurtbewoners te bevorderen. Bij Peerby kan je alleen geen eten, maar spullen van elkaar lenen/huren. Denk aan een printer, strijkbout of grasmaaier.  Handige concepten in deze tijd van crisis en daarnaast ook erg sociaal. Dat is ook hetgene wat de makers van Thuisafgehaald en Peerby nastreven; contact met de buren.

Thuisafgehaald is ook druk met het opbouwen van een hechte community. De website bevorderd het gevoel van saamhorigheid en bouwt het concept steeds verder uit op de site met badge’s, groepsactiviteiten, acties, mooie verhalen, een webshop, flyers en een top 20 met de fanatiekste koks en afhalers. Als je een beetje door de site klikt valt de de persoonlijke sfeer op,  je krijgt precies het buurtgevoel dat Thuisafgehaald wil bevorderen. Vooral de posters en flyers (zie voorbeeld hieronder) waarmee je de buurman kan enthousiasmeren zijn leuk om te zien. Thuisafgehaald is een gezellige community die steeds groter wordt (ook in België) , maar desondanks een krachtig verdienmodel mist en daardoor ook een stukje professionaliteit.  Wellicht komt daar verandering met de app. Hoe dan ook een leuk en gezellig concept dat zeker het uitproberen waard is!

Ben jij al bekend met Thuisafgehaald? Laat hieronder jouw ervaring achter. Ben je overigens benieuwd naar de kookkunsten van de vriendelijke kok waarbij ik afhaalde? Kijk dan even  hier of anders op zijn website adamsappels.com

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant