Phone Stacking

Stel je hebt een drukke werk of schoolweek achter de rug en het weekend breekt aan. Om het weekend in te wijden ga je samen met vrienden een hapje eten bij dat ene leuke restaurant. Iedereen is keurig op tijd en je hebt sommige vrienden al een tijdje niet gesproken, maar vervolgens pakt iedereen zijn telefoon en is alleen nog maar bezig met zijn laatste tweet #irritant. Daarvoor is echter een speelse oplossing: Phone Stack.

Phone Stack is een spel dat het mobiele telefoon gebruik tegen moet gaan tijdens etentjes. Het werkt heel simpel: leg je telefoon aan het begin van de avond in het midden van de tafel, iedereen volgt dit voorbeeld en je vormt op die manier een stapel (stack). De rest van de avond blijven de telefoons op de stapel liggen.  Mocht iemand, als eerste, de neiging voelen om zijn/haar telefoon van de stapel te pakken dan moet deze persoon de gehele rekening betalen. Indien iedereen de verleiding kan weerstaan om van zijn telefoon af te blijven voordat de rekening op tafel ligt dan wordt de rekening gesplit.

De 20-jarige dame Stefie uit Californie die het idee van Phone Stacken deelde op haar blog en daarmee meerdere mensen aanstak zegt dat het vooral gaat over beter naar elkaar te leren luisteren. “Neem de regels vooral niet te letterlijk, als iemand een telefoontje echt moet pakken dan moet je ‘m pakken.” zegt ze op haar blog. “De basisgedachte is vooral om mensen actief te laten luisteren naar een ander.”

Een avondje uit eten wordt weer echt een sociale gelegenheid met de mensen aan tafel. Daar is voor sommige dus geld voor nodig om het voor elkaar te krijgen. Dit geeft wel een beetje aan hoe erg de telefoon (mede door de komst van de vele sociale media) ons leven beheerst.

Persoonlijk zou ik graag eens het spel spelen, erg vervelend als iemand de hele avond verstopt zit in zijn telefoon. Al zal het voor mij ook wel enige beheersing vergen. In de Verenigde Staten wordt het spelletje  regelmatig gespeeld en is het een hit. Zou jij het aandurven?

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant