De must have studenten apps

Het nieuwe studiejaar zit er aan te komen. Welke apps heb jij nodig tijdens het studeren en wonen? Wij zetten de leukste en handigste studenten apps op een rijtje zodat je goed voorbereid en fris aan de start verschijnt.

Pocket
De app die al je artikelen, video’s of ander webzooi overal voor je bewaard. Met Pocket hoef je niets meer te missen dat je tegenkomt op internet. Dus zie je een interessant artikel of een toffe video, maar heb je even geen tijd voor? Sla het op bij Pocket en raadpleeg het later. Het opgeslagen item kan je overigens vanaf al je devices raadplegen dus als je iets opslaat op je telefoon kan je het later teruglezen op je iPad of computer. De opmaak leest prettig en de hele app is super simpel en overzichtelijk. Ideaal voor bijvoorbeeld literatuuronderzoek of grappige kattenfilmpjes!

Spent!
Betalen met een groep mensen is altijd lastig, met Spent! wordt dit echter een fluitje van een cent en weet je precies wie er wat heeft betaald. Je hoeft niets meer uit te rekenen, alleen het in de betaalde bedragen bij je eigen naam in te vullen en de app doet de rest. Voor deze financiële rompslomp zijn er ook alternatieven zoals wiebetaaltwat (Android) en Tab app (iOS). Voor mij persoonlijk werkt Spent! echter het beste (snel en overzichtelijk), maar dat kan voor iedereen anders zijn. Ziet er overigens al lekker  iOS 7-achtig uit.

Clear
Het leven van een student is stressvol en chaotisch (toch?), daarom is een to-do lijst nooit verkeerd. Van dit soort to-do apps heb je er veel, maar Clear is hiervan verreweg de beste en op meerdere sites bekroond met de titel ‘app van het jaar’. Hierbij is de werking op basis van swipen en pinchen essentieel. Verder is het een helder design en wordt je to-do lijst op alle devices automatisch bijgewerkt. Helaas alleen voor iPhone.

Water ln
Studenten drinken traditiegetrouw flink wat alcohol, maar niet alleen daarvan is inname belangrijk tijdens het studeren. Ter compensatie en om te kunnen presteren is water zeer belangrijk. Met deze app kan je precies bijhouden hoeveel je drinkt en of je nog wat extra slokjes moet nemen om gezond bezig te blijven! Moet je wel het geduld hebben om dat telkens in te vullen.  Intellidrink is overigens ook interessant mocht je toch liever alcohol drinken!

Natuurlijk zijn er nog talloze apps die het leven van de student, maar ook dat van ieder ander, een stuk aangenamer maken. Helaas heb ik niet de ruimte om deze allemaal te bespreken, maar bij dezen nog wel even een kort interessant lijstje:

Dropbox: bestanden opslaan en delen met anderen was nog nooit zo makkelijk, Google Drive is een goed alternatief.

Foursquare: bekende app waar ik persoonlijk groot fan van ben. Laat onder andere zien welke leuke (studenten)plekken jij kan ontdekken!

Snap2PDF: Foto’s omzetten naar PDF, simpel en super handig!

Heb jij nog goede tips of wil je jouw mening over iets anders kwijt? We zien het graag terug in de reacties!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant