Strava

Volgens wielerjournalist Thijs Zonneveld geeft hardloop en wielren app Strava je het gevoel dat de  duivel je op de hielen zit. Zo hard willen wij het niet spelen maar duidelijk is wel dat de Strava app voor wielrenners een enorm verslavende en confronterende app is.

Hoe werkt de app
Het competitie element maakt de wielrensport mooi en zorgt dat we nu ook ondanks alle dopingperikelen weer voor de buis zitten te kijken naar de verrichtingen van Mollema, Contador en een Froome. Voor de amateur wielrenner is zo een podium helaas niet weggelegd, maar de Strava App biedt uitkomst! Zet bij elk ritje op de fiets of hardlooprondje de Strava app aan en hij registreert met de GPS functie jouw rondje.


Zoals meerdere apps of sporthorloges krijg je de gebruikelijke gegevens, zoals tijd, snelheid, hartslag, Watt etc. Het mooiste van de Strava app is dat er op de GPS route wordt gekeken naar “segmenten” , dit zijn geselecteerde of aangemaakte trajecten waar een ranglijst wordt bijgehouden  van iedereen die daar voorbij is gefietst of gelopen.  Deze ranglijsten zijn erg verslavend, want je kan jouw eigen prestatie verbeteren op een traject , maar ook vergelijken met jouw (sport) vrienden. Het hoogst haalbare is het behalen van een KOM (King Of the Mountain) je bent dan de snelste op een traject. De app is overigens beschikbaar voor Android en iOs.

Phone House Frank
Wat het nog leuker maakt is dat een aantal toppers deze app ook gebruiken. Laurens ten Dam is bijvoorbeeld een fanatieke gebruiker en al zijn tour etappes zijn dan ook online terug te zien.  Heb je op een stuk gefietst waar hij ook heeft gefietst, dan kan je jouw prestatie met die van hem vergelijken. Binnen Phone House hebben we naast een aantal wielerfans ook iemand in huis die daadwerkelijk met een flink tempo een berg op knalt. Zijn naam is Frank van Voorst en hieronder zie je de ranglijst van de Bemelerberg in Limburg. Helaas was hij langzamer was dan laurens ten Dam, maar sneller dan Lars Boom!

Mont Ventoux
Tot slot een eervolle vermelding voor de gedenkwaardige berg waar we zondag 14 juli allemaal zo van hebben genoten: Le Mont Ventoux. Om maar eens aan te geven hoe populair Strava op dit moment is onder zowel amateurs als profs, hieronder het resultaat van een van de eerste daden van Laurens ten Dam na binnenkomst van deze slopende etappe. Juist ja, het delen van zijn resultaat via Strava. En gezien zijn gereden tijd is dat eigenlijk niet meer dan logisch!

Ben jij sneller dan Laurens ten Dam of onze eigen Frank? Deel dan hieronder jouw meest gedenkwaardige Strava prestatie!

 

Share

Peter

Google+ Facebooken, twitteren en apps uittesten. Dat zijn de alledaagse zaken die je als social media moderator van Phone House voor je kiezen krijgt. Heel vervelend allemaal.. maar iemand moet het doen! Voordeel voor jullie is dat alleen de nuttigste apps en de leukste accessoires op dit blog vermeld worden. Heb je suggesties, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stuur ze via socialmedia@phonehouse.nl naar Peter en hij voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant