Sneeuw en winterapps

Eergisteravond was nog het pakjesavond, de avond waarop de meeste families in Nederland het Sinterklaasfeest vieren. Waarschijnlijk zullen er nog mensen zijn die het feestje iets uitstellen naar het weekend, maar daarna is het echt weer gedaan met de Sint en mogen de kerstbomen het huis in! Daarmee komt ook het wintersportseizoen weer in zicht. Van de dikke laag sneeuw die vandaag in Nederland valt krijg je vanzelf zin.

Om alvast warm te draaien voor wintersport, hieronder een aantal sneeuw en winterapps op een rij. Als je het plaatselijke weer in Nederland nog even wil zien kijk dan even bij de  weerapps. Misschien wel handig om te zien of het dit weekend ook net zo hard sneeuwt als nu.

Sneeuwhoogte +
Als je op wintersport gaat bind je de latten natuurlijk het liefst om in een dikke pak natuurlijke sneeuw, daarvoor is er de sneeuwhoogte app. Deze houdt precies in de gaten hoeveel sneeuw er waar ligt. De app geeft je van elke denkbaar wintersportgebied de laatste updates over de sneeuwhoogte. Je kan makkelijk gebieden toevoegen en verwijderen. De sneeuwmetingen worden gegeven vanuit de skigebieden, hierdoor ontvang  je de meeste recente sneeuwhoogte. Mocht je de sneeuwhoogtes eventjes zat zijn  dan kan je altijd nog wat filmpjes bekijken van wintersporters.nl.

Ski Pursuit
Altijd al benieuwd naar hoe hard jij de piste af scheurt? Met de ski pursuit kan je de snelheid, afstand en tijd bijhouden van je afdaling en precies zien hoe je ‘run’ is opgebouwd. Ski Pursuit is super voor gebruik met vrienden, je kan je prestaties namelijk delen via Facebook. Dankzij de sociale functie van de app blijf je de hele dag gemotiveerd om zo hard mogelijk naar beneden te suizen en je vrienden het nakijken te geven.

Ski app
Kan je helaas niet op wintersport of sta je  te après-skiënen  met bier en worst? Dan kan je ook nog vermaak zoeken met een van de vele wintersport games. Met Ski Champion kan je slalommend meerdere parcours afleggen en proberen de snelste tijden af te leggen, ben je meer een boarder? Ga dan voor Crazy Snowboard (lite), afdalen met een mooi assortiment aan tricks, jumps en grinds. Wil je echt grote sprongen maken? Downlaod dan Ski Jumping 2012 en spring tegen de grootheden uit het skispringen. Misschien wel iets saaier omdat het vooral neerkomt op degelijke timing. Scheelt Ski Jumping 2012 wel netjes is vormgegeven. Voor alle apps geldt dat het basisversie’s zijn dus voor extra opties moet je ook extra betalen.

Als sneeuw en wintersport jou niet interesseert kan je ook alvast digitaal je kerstboom versieren met de app ‘Kerstboom’ voor iPhone en iPad. Goed gekozen naam overigens.

Weet jij nog leuke apps om de wintersport of misschien het winterse weer in Nederland te overleven? Laat je horen!


 

 

 

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant