Snapguide, de alleswetende gids

De app Snapguide geeft je uitleg voor alles wat je maar wil weten. Met deze mobiele gids ontdek je stap voor stap hoe je bepaalde gerechten bereidt, een stoel timmert, een leuk spel speelt, hoe je een stropdas knoopt  en nog veel meer. Wie maakt deze omvangrijke gids? De gebruikers.

Het is heel simpel en leuk om je eigen how-to te plaatsen. Kan jij bijvoorbeeld als de beste fietsenbanden plakken? Dan kan je met je telefoon heel simpel je eigen gids toevoegen met foto’s, videos en tekst.

Je eigen gids kan je heel makkelijk toevoegen en de app helpt je op weg. Bij het invoeren van je gids krijg je al suggesties te zien die je kunnen helpen. Nadat je jouw How-to vraag hebt ingevuld wordt je begeleid tot het maken van een degelijke gids. Het eerste wat je ziet is  een vakje met ‘Supply‘ waar je de benodigdheden voor deze gids kan invoeren.

Vervolgens kun je in willekeurige volgorde stappen toevoegen voor jouw gids. Achteraf kun je de stappen in de juist volgorde zetten. Je kunt kiezen voor tekst, video (max. 60 seconden) of een foto. Bij de video en foto kun je ook een korte beschrijving toevoegen en na het maken van een foto kun je deze ook nog in beperkte mate bewerken.

Het is heel leuk om zelf een gids te maken, maar de hele database die vol staat met tal van gidsen is eigenlijk nog veel leuker. Via Snapguide vind je tal van oplossingen voor alledaagse problemen zoals: “Hoe maak je een biertje open zonder opener?”. Maar ook heel veel leuke recepten: “Hoe maak je de perfecte scramble eggs?”. Om leuke gids te ontdekken kun je zoeken via ‘explore’ of kijken bij ‘featured‘ om populaire gidsen te bekijken die zijn uitgekozen door de redactie.

Naast het makkelijk maken en ontdekken van mooie gidsen hoort er ook een sociaal deel bij deze app. Zo kun je jouw favorieten en vrienden volgen, liken en kan alles gedeeld worden via Facebook, Twitter en Pinterest.

De app bestaat ondertussen iets meer dan een jaar en groeit gestaag met momenteel ongeveer 350.000 downloads wereldwijd. Er zijn dus genoeg gidsen om uit te kiezen en het ziet ernaar uit dat Snapguide alleen maar groter gaat worden. Momenteel is hij gratis te downloaden voor alleen iPhone en iPad, maar wil je alleen How-to’s opzoeken dan kan dat ook via de site!

Heb jij Snapguide al gebruikt of lijkt jou het wat? Deel jouw Snapguide(s) via deze blog, Twitter of Facebook

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant