Wanneer is je smartphone veilig?

Om een inzicht te krijgen in hoe en waar telefoons aan  ten onder gaan heeft electronica beveiligingsbedrijf Tradesquare onderzoek gedaan naar ‘ongelukken met je iPhone ’. Zo weten hun klanten wanneer ze extra moeten oppassen en waar hun smartphone in gevaar is. En dat is niet alleen voor de klanten van Squaretrade interessant, want veel mensen hebben wel eens last van een gebroken of onder water gelopen scherm. Daarom lichten wij ook jou graag in.

Uit het onderzoek bleek dat 51% van de ongevallen gewoon thuis gebeuren. Dus heeft Squartrade zich verder verdiept in de ongelukken binnenshuis.  Bij de ongelukken is alleen gekeken naar de toestellen van Apple, maar ik denk dat je hier ook een willekeurig ander merk kan invullen. Al heeft het scherm van Apple wel een imago dat bekend staat als fragiel.

Waar in huis loopt je smartphone dan het grootste gevaar? In de keuken, 21 % van de ongevallen gebeurt hier. Lijkt ook een logische plek. De reuring in de keuken in combinatie met water, vuur en elektrische apparaten levert gevaar op voor je telefoon. Je slaapkamer is het veiligst hier gaat in 8% van de gevallen een iPhone naar de knoppen.   Het overzicht hieronder biedt inzicht in de rest van de ongelukken.

bron:  Squaretrade.com

De fabrikanten weten natuurlijk ook dat de meeste toestellen met de grote displays vrij kwetsbaar zijn. Sony heeft daar rekening mee gehouden bij de ontwikkeling van hun  nieuwe Xperia Z, deze is volledig waterdicht en overleeft water tot een diepte van 1 meter. Daarnaast is de Xperia Z ook beter bestand tegen stof en vuil dan menig ander toestel. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat Sony op de retro tour is, eindelijk weer een toestel dat tegen een stootje kan.

Tot slot nog een aantal tips om je smartphone veilig te houden:

  • Meeste simpele tip: extra attentie op water of andere vloeibare middelen. Leg jouw gloednieuwe Samsung SIII dus niet op tafel naast die grote karaf water. Check daarnaast altijd of je telefoon niet tussen het  wasgoed zit voordat je de machine aanzet en probeer ook telefoongebruik op  de wc zoveel mogelijk te vermijden.
  • Koop een cover. Naast dat een hoes ervoor zorgt dat je toestel niet te veel krassen krijgt kan het vooral helpen bij een val en daarnaast hoeft een hoes, sleeve of bumper helemaal niet lelijk te zijn. Kijk ook eens in  onze webshop.
  • De beste optie is eigenlijk gewoon een verzekering. Dan moet je wel maandelijks wat betalen, maar dan wordt je toestel wel kosteloos gerepareerd en gevrijwaard van problemen want  een ongeluk zit toch in een klein hoekje.

Is jouw telefoon ooit op bizarre of ludieke wijze kapot gegaan?

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant