Smartphone van de toekomst


Het voorspellen van de smartphone van de toekomst lijkt gezien de enorme snelheid waarop ontwikkelingen elkaar opvolgen bijna onmogelijk.  Dit neemt niet weg dat het enorm leuk is om hier eens over na te denken.  Hieronder beschrijven wij een aantal verwachte ontwikkelingen die jij op je smartphone in de (nabije) toekomst kunt gaan terugvinden. 

Flexibel scherm
De tijd van kapotte smartphone schermen lijkt in de toekomst definitief voorbij! Begin oktober kondigde  Samsung een smartphone aan met een buigbaar scherm. Het toestel zal naar alle waarschijnlijk ook deze maand worden gepresenteerd in Zuid-Korea. Hoewel de productie van een soortgelijk scherm op dit moment nog erg veel geld gaat kosten, neemt dit niet weg dat er in de toekomst opeens enorm veel nieuwe dingen mogelijk zijn. Wat te denken van een ingebouwde smartphone in de mouw van je colbert of trui? Wanneer dit wordt gecombineerd met de waterdichte toestellen van onder andere Sony is het niet uit te sluiten dat je smartphone straks gewoon in de wasmachine mee mag. 

Augmented reality
Aangezien augmented reality dankzij apps als  Layar niks nieuws meer is en nu via de  Google bril zelfs zonder blikken op blozen op je netvlies kan verschijnen, wij zijn er van overtuigd dat augmented reality in de toekomst een steeds belangrijkere rol zal gaan spelen. Of het nu via je smartphone,  smartwatch of bril gaat gebeuren, de integratie van het dagelijks leven en de beschikbare computer data gaat sneller, completer en belangrijker worden!

Ingebouwde projector
Oke..Oke..dat hebben ze inderdaad bij Samsung al een  keer geprobeerd. En toegegeven, dat was geen groot succes. Toch denken wij dat de dag van morgen ons een geslaagde versie van dit principe gaat brengen. Al is het alleen maar omdat het zo handig lijkt! Alles wat je nodig hebt om een film te kijken of een presentatie te houden in de toekomst zouden dan je smartphone en een witte muur zijn.  Een klein puntje van kritiek is de scherpte van de projectie. Op dit moment is de kwaliteit van de gemiddelde beamer nog lang niet vergelijkbaar met de nieuwste TV schermen, terwijl een beamer toch vele malen groter is dan een smartphone. Kortom: Wenselijk? Ja.  Erg reëel? Helaas nog niet.

Hologrammen
Wat nou als we deze projecties kunnen gaan combineren met 3D technieken? Zou dit betekenen dat er hologrammen uit je smartphone kunnen komen? Dankzij deze hologrammen zou je bijvoorbeeld foto ’s uit je telefoon tevoorschijn kunnen laten komen om de vervolgens met twee handen te kunnen vergroten of vervormen.  Uiteraard zou een live concert van je favoriete artiest in je huiskamer opeens mogelijk zijn.  Dat hologrammen akelig realistisch kunnen zijn werd op popfestival Coachelle in 2012 duidelijk.  De inmiddels al 15 jaar overleden rapper Tupac werd levensecht geprojecteerd op een van de podia in California. Een deel van dat optreden is zie je hieronder:Onverwoestbaar
Een niet te verwoesten smartphone. De droom van iedere consument toch? Met de ontwikkelingen op het gebied van water- en stofbestendigheid zijn we in ieder geval op de goede weg. Op dit moment zouden wij het nog niet adviseren om een kogelvrijvest van smartphones aan te trekken.  Hieronder zie je een filmpje waarin de heren van  RatedRR met een 50 kalibergeweer een  iPhone 5c ondersteboven proberen te schieten. Hoewel je bij een aanval met een dusdanig geweer meer zorgen hebt dan je smartphone alleen, is het niet aannemelijk dat je toestel dit gaat overleven. Onderstaand filmpje toont de resultaten van deze gewelddadige test.

 

Slaan wij volgens jou compleet de plank mis en ziet de toekomst er heel anders uit? Wij dagen je uit om je ongezouten mening hieronder weer te geven!

Share

Peter

Google+ Facebooken, twitteren en apps uittesten. Dat zijn de alledaagse zaken die je als social media moderator van Phone House voor je kiezen krijgt. Heel vervelend allemaal.. maar iemand moet het doen! Voordeel voor jullie is dat alleen de nuttigste apps en de leukste accessoires op dit blog vermeld worden. Heb je suggesties, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stuur ze via socialmedia@phonehouse.nl naar Peter en hij voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant